[CCCU]城大專上學院2017新生入門攻略 (2)

1001 回覆
13 Like 6 Dislike
想問下琴日walk in SW 有無人今日已收到電話?
我想問係,如果想報sci/mkt,係咪即係要俾$300?

係 因為你報左2個division 好似要填2份表 1份表1個division
應用中文多唔多人讀?

我都想知

應中係大科黎
多人讀

升返ugc機會大唔大?

應中想升返city 應該 要gpa 3.5 up再睇interview

要讀普通話好易爛grade , 有兩個sem要讀。
有fd 3.5 左右暫時no offer
有冇TI同學?
想問下琴日walk in SW 有無人今日已收到電話?

今日去到
聽到有兩個人話琴日收到電話 今日已經去咗拎offer啦
我想問係,如果想報sci/mkt,係咪即係要俾$300?

係 因為你報左2個division 好似要填2份表 1份表1個division

thanks
CIMP Freshman想問下ocamp幾時有得報
同埋英文2左 返學嗰陣要注意啲咩
求師兄師姐解答

ocamp 係你交3000定唔知5000果時3樓出面有得報

Ocamp 係cityu CSS Ocamp 同ISD NSA CIMP CS 一齊玩!

爸媽就好多都係CIMP Year 2 ,所以唔洗驚無人幫你。讀呢科建議你玩OCAMP早識人,拍片唔係one man group做得到。

CIMP呢科有拍片,有programming,有design,有web 要學,樣樣都要識但兩年加埋唔超過五科考試。GPA過3就得,3.9 或3.01 都一視同人。想上返U 就需要你砌靚portfolio。

英文lv幾對讀呢科core 黎講無乜問題,好少英文需要你寫,唯有注意下GE 有d科考試需要用英文,咁可能比較吃力。

利申:英文lv2 GPA 3頭,已上岸

好詳細 唔該曬巴打
想問下報左social science
拎左offer
等時/讀完有無機轉得翻去social work
想問下報左social science
拎左offer
等時/讀完有無機轉得翻去social work

Degree可以升返去sw
如果俾咗$18000 但得Jupas sssdp offer 係咪都會退?
交左$4500留位費要親身拎返張收據去CCCU?
交左$4500留位費要親身拎返張收據去CCCU?

係呀
如果個分係331331 係咪無機會讀到asso 我考dse之前報左translation asso 已經拎左conditional offer 但因為無5條2 佢叫我等到17號先至有通知 想問係咪讀到嘅機會係咪等於0 唔想讀fd
準備讀西班牙文 有冇師兄可以分享下
如果個分係331331 係咪無機會讀到asso 我考dse之前報左translation asso 已經拎左conditional offer 但因為無5條2 佢叫我等到17號先至有通知 想問係咪讀到嘅機會係咪等於0 唔想讀fd

未必
Apss多唔多人讀
駁入sw degree難唔難

[
Apss多唔多人讀

難唔難唔知
Apss多唔多人讀

難唔難唔知

咁呢科升ugc率幾高
聽個prof講社科係咪pam入八大機率最高?

未必

但我依家無5科2 你同學有

[

Cccu啲科多數爆唔爆?

[

[

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞