[CCCU]城大專上學院2017新生入門攻略 (2)

1001 回覆
13 Like 6 Dislike
Division of Business

有5科level 2 (包括中、英) 就可以interview (accounting 除外)
accounting 要數學level 3

中/英 level 1 左 唔好灰心住 去counter 等下先 有人會幫你地問問

紅字 識人俾helper勁串咁趕走左喎

今日我都幫左幾個

大把呢D點止幾個

其實差少少,會唔酌情處理?

同埋幾時通知?

今日去in
同group 有個retaker
同我講佢maths1左
最尾得我同同group 另一個男仔收左offer
Applied social studies俾左offer我
想問呢科嘅資料
例如讀乜呀 多唔多人讀呀 入番八大機率嗰啲
有冇得駁下八大sw
Dse唔高分 但中英都叫做有個3仔
諗緊讀唔讀 期求各位巴絲幫幫忙客觀啲分析
想問em呢科如何

想知咩
想問下之後交咗$18000 但補選入返jupas係咪都會退錢?
想問下之後交咗$18000 但補選入返jupas係咪都會退錢?

應該會 但一定要係jupas offer
$150報名費退唔到

有5科level 2 (包括中、英) 就可以interview (accounting 除外)

中/英 level 1 左 唔好灰心住 去counter 等下先 有人會幫你地問問

今日我都幫左幾個

大把呢D點止幾個

只可以話 我見到呢個情況會幫 但我唔係長期stay 係出面
其實可以問多幾個helper

今日我都幫左幾個

大把呢D點止幾個

同埋幾時通知?

大前題係其他科要好D
先可以酌情處理 (中/英 Level 1)
如果其他科都係level 2
就愛莫能助

今日我都幫左幾個

大把呢D點止幾個

同埋幾時通知?

interview 完 會去waiting room 到等派 offer
即時知

今日我都幫左幾個

大把呢D點止幾個

同埋幾時通知?

今日去in
同group 有個retaker
同我講佢maths1左
最尾得我同同group 另一個男仔收左offer

唔睇MATHS 同L.S.
只睇中、英 + 是但3科

何解今年咁好

今日我都幫左幾個

大把呢D點止幾個

同埋幾時通知?

大前題係其他科要好D
先可以酌情處理 (中/英 Level 1)
如果其他科都係level 2
就愛莫能助

我有個friend 21222

佢話個interviewer同佢講會考慮佢,之後話就擺左佢waiting list

話17號有結果

祝佢好運

我自己覺得英文1入到既機會比中文1細
始終上到黎大專都係英文教學
就算佢夾梗收左你都讀得幾辛苦
要比其他人用更多倍力

咩program

咩program

division of business 人 唔知dss

何解今年咁好

分唔分到都成問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞