[CCCU]城大專上學院2017新生入門攻略 (2)

1001 回覆
13 Like 6 Dislike
CCCU同城大切割

以後Book場, 或者睇13醫,牙醫。 CCCU學生都無份

今日開始無?

CCCU同城大切割

今日開始無?

book場係book 運動場定咩場?
CCCU同城大切割

今日開始無?

最緊要 都係gym 姐, Btw how about 做gym?
有無人讀public relations and advertising
想知呢科難唔難 同埋升返上UGC機會大唔大?

CCCU同城大切割

今日開始無?

得十三醫用過一次
cut左都唔影響上堂
CCCU同城大切割

今日開始無?

得十三醫用過一次
cut左都唔影響上堂

十三醫同德福一樣 要出去某間醫務所先用到學生福利
Book場仲未清楚 但應該唔會唔比book
如果係佢不如連圖書館都唔比入呀笨
你d source邊度黎架?
CCCU同城大切割

今日開始無?

得十三醫用過一次
cut左都唔影響上堂

走左tutorial 既話13醫好有用
8月最後一個禮拜plan左去旅行
會miss 左啲咩?
8月最後一個禮拜plan左去旅行
會miss 左啲咩?

9月1 oday
oday通常見下新同學同埋programme leader
介紹下你個科讀咩 到時有冇玩ocamp既都會去
Mentor會帶你行下city 講下有咩設施 教你print野等等
有無人知想做student mentor洗唔洗interview?
有無人知想做student mentor洗唔洗interview?

最多咪吹兩句水
有無人知交咗第一期學費 之後要幾耐先會收到入學通知書
我諗住用個封信整銀行戶口

我果科唔洗
商科新舊生吹水/問答區
https://t.me/joinchat/CZimvkLExi304byHMcelyg
宜家先知原來聽日要交學費但係唔知趕唔趕得切問屋企人攞錢
如果聽日交唔到嘅話係咪會即刻取消資格?

唔會 同office 講返就得
商科新舊生吹水/問答區
https://t.me/joinchat/CZimvkLExi304byHMcelyg

唔會 同office 講返就得

因為我有少少想試埋恆管先
唔得先讀返cccu
到時同Office講完可以遲幾耐交?
成功defer學費到10月
DSE炒咗車諗咗好耐求其揀一間cc就碌咗入嚟CCCU某社科院一科,識咗班好好嘅朋友,依家大學都畢咗業lu

入嚟讀嘅同學仔唔好覺得自己輸咗呀

依家先真正開始呀
Psycho既有無巴打都apply左
好想搏第一年就走得
我count左日文cat 先係得17分
最高可以算到19
中文4但英文得3
知道psycho英文要求高 係咪應該考返ielts搏7
要入港大so sci要幾多gpa
想報ocamp玩,應該幾時去報定等到17號reg day個日先報?同埋邊度報,報dapt o 同細o會5會好玩啲?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞