[CCCU]城大專上學院2017新生入門攻略 (2)

1001 回覆
13 Like 6 Dislike
幫fd 問
專業英語傳意哩科如何?
升ugc率高唔高?
我fd想升返教大
幫fd 問
專業英語傳意哩科如何?
升ugc率高唔高?
我fd想升返教大

教大好易升到
Applied social studies俾左offer我
想問呢科嘅資料
例如讀乜呀 多唔多人讀呀 入番八大機率嗰啲
有冇得駁下八大sw
Dse唔高分 但中英都叫做有個3仔
諗緊讀唔讀 期求各位巴絲幫幫忙客觀啲分析

應用社會科學
(Applied Social Studies)
係year2有得揀一個專修
有international studies
Urban studies
Guidance and Counselling
又或者係你一開始已經揀左既health studies
升反上咩睇你想升咩科 有好多社科不能一一盡錄
有興趣可以ig inbox今年apss同學
Ig入面有講year1會讀咩可以睇下
Ig:2017apssocamp

利申:APSS

咩program

Social science多theory又要睇海量既reading
英文差真係會睇得好辛苦
如果佢收你朋友 我同你朋友講聲 加油
英文2左讀Health studies是咪都辛苦架
同埋細o幾時開始報名 要搵groupmate了

咩program

Social science多theory又要睇海量既reading
英文差真係會睇得好辛苦
如果佢收你朋友 我同你朋友講聲 加油

+1 我諗住叫聽日in埋business

多數唔收 會叫你讀基礎文憑
想問下walk in社工仲有無位
今日walk in sw, 下晝5點已經打嚟話有offer
想問有冇巴打知升ugc率高唔高?
全年要幾多學費 $167800 ? 公屋仔驚太貴讀唔起
我想問翻譯呢科如何 例如難唔難上翻ugc 會唔會好難讀 同埋係西九龍定紅磡灣上堂 唔該
Division of Business

有5科level 2 (包括中、英) 就可以interview (accounting 除外)
accounting 要數學level 3

中/英 level 1 左 唔好灰心住 去counter 等下先 有人會幫你地問問

紅字 識人俾helper勁串咁趕走左喎

我地會照俾in
但係要留電話睇下聽日之前有冇offer

btw, 巴打今日係咪冇得抖
我想問翻譯呢科如何 例如難唔難上翻ugc 會唔會好難讀 同埋係西九龍紅磡灣上堂 唔該

錯po喎ching
Division of Business

有5科level 2 (包括中、英) 就可以interview (accounting 除外)
accounting 要數學level 3

中/英 level 1 左 唔好灰心住 去counter 等下先 有人會幫你地問問

紅字 識人俾helper勁串咁趕走左喎

我地會照俾in
但係要留電話睇下聽日之前有冇offer

btw, 巴打今日係咪冇得抖

驚讀唔起既話應該都有full grant
我想問翻譯呢科如何 例如難唔難上翻ugc 會唔會好難讀 同埋係西九龍紅磡灣上堂 唔該

錯po喎ching

直頭過來九龍塘讀aati囉

今日interview有聽dr.wong講話sw其實升學率低 因為啲人讀完asso未必升返degree 而係去左入職 好似話都有3成人入返degree既 唔記得有無講ugc升學率 等其他巴絲答你

巴打幾分同幾點IN
今朝一早IN完佢叫等電話, 依加仲未有

今日interview有聽dr.wong講話sw其實升學率低 因為啲人讀完asso未必升返degree 而係去左入職 好似話都有3成人入返degree既 唔記得有無講ugc升學率 等其他巴絲答你

blueisyou巴打都有OFFER? 幾時收call

blueisyou巴打都有OFFER? 幾時收call

我唔係in sw架 嗰陣有人問問題 dr.wong答嗰陣有提到過囉
想問下之後交咗$18000 但補選入返jupas係咪都會退錢?

應該會 但一定要係jupas offer
$150報名費退唔到

學費冇得退架
4500留位費先有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞