[CCCU]城大專上學院2017新生入門攻略 (2)

1001 回覆
13 Like 6 Dislike
點解好似無咩人讀financial services呢科 係唔係伏黎

上年100人左右有 5 6個入番ust 應該唔差既

請問幾時先有登入aims啲資料
未交學費

點解好似無咩人讀financial services呢科 係唔係伏黎

其實依科
如果你係想fina既話 可以幫你個底打得幾好
入面老師都有心幫你
師兄師姐都唔差

其實依科
入面老師都有心幫你
師兄師姐都唔差

100人入面得10個有得in? 如果唔係上返三大 普通city poly個啲多唔多人有offer

跟下t字頭炒美股都唔錯

利申:唔係佢學生

跟下t字頭炒美股都唔錯

T sir好似好有錢
fb見佢成日講股
利申:社科學生跟佢學econ

跟下t字頭炒美股都唔錯

T sir好似好有錢
fb見佢成日講股

冇記錯佢好似未出iPhone已經有買apple股票

其實依科
入面老師都有心幫你
師兄師姐都唔差

100人入面得10個有得in? 如果唔係上返三大 普通city poly個啲多唔多人有offer

跟下t字頭炒美股都唔錯

T sir好似好有錢
fb見佢成日講股

今年reg day大約係幾時?
10號交完學費到依加得個info day嘅信
今年reg day大約係幾時?
10號交完學費到依加得個info day嘅信

8月中
前幾年係jupas後幾日就搞掂

跟下t字頭炒美股都唔錯

T sir好似好有錢
fb見佢成日講股

未交學費

唔該晒巴打
btw完全唔知d日子幾時
未交學費

唔該晒巴打
btw完全唔知d日子幾時

o day係9月1
一日交錢同拎資料
一日搞學生證
係依幾日緊要
Cccu係唔係有得代訂Mac bk?

遲啲開sem會有road show
應該有得訂mac book
留意下email
B5 16分想上番ugc 揀LTM 定PAM好 ltm好似易讀啲 pam 好似悶啲難啲但升番ugc 率都幾高 但讀書廢英文得2驚應付唔到 thx

pam無興趣應該唔揀比較好

pam今年收生逆市上升
如果對政治公共行政或管理冇興趣,我叫你讀PAM都係害鳩你
不如考慮d讀得冇咁辛苦既科好似 APSS / SS,升UGC率都唔錯,5成左右

Pam宣傳手法似勁 真心想新生們了解下自己科讀咩先
真係知課程內容 先入

LTM有咩伏

我好多年前ltm畢業升返上poly ugc嘅, 另外升bu, city, ied嘅都唔少, 真心覺得ltm d野唔太難,而我英文都好麻麻,考過兩次ielts一次6,一次6.5(操下past paper有用嘅,加油) 但嗰時嘅cccu出名比較多assignment/project,唔會話好輕鬆囉,唔知而家喇,建議你比較下心儀科目要讀d咩再決定

遲啲開sem會有road show
應該有得訂mac book
留意下email

其實你就咁拎住張學生證去apple買都得
冇垃圾送咁解,我上年自己走入去apple買都有beats耳機送
商科新舊生吹水 問答區
https://t.me/joinchat/CZimvkLExi304byHMcelyg
交完學費屋企人扔左張入數紙可以點做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞