[CCCU]城大專上學院2017新生入門攻略 (2)

1001 回覆
13 Like 6 Dislike
有無人會sem1&2各報一科GE 之後尾sem先再報兩科GE 因為Sem3要報non-jupas 驚拉低個分

反而識人第一個sem就2個ge
Sem 3就唔洗reg
輕鬆爆gpa

sem one 2ge好危險
未必個個咁快適應大專個模式

有人話sem a 好易所以都有人選擇一開波就2個ge
識揀ge其實都好重要

Year1 semA都有得揀

上年開始轉左sem a會pre reg一科
你想讀多科可以之後再reg多科唔同domain既ge
姐係18credits
放jupas個日已經交左confirmation錢 但係今日仲未有email收到 (我個friend已經收到) (Fd:bba-general management 我:bba-marketing) 想問咁多位大佬係咪有問題定係要俾耐性等多陣

仲有關於ocamp個d 上網見到人講咩木人巷 咩reg day 係咪全部都要等letter先
同埋asso都有呢d咩木人巷?

求解答多謝大佬們

你地reg day係around20幾號
多數ocamp re u都開始左咖啦
Cccu唔肯定入唔入得木人巷
想報ocamp建議都係直接wts搞手報名
有無人會sem1&2各報一科GE 之後尾sem先再報兩科GE 因為Sem3要報non-jupas 驚拉低個分

Sem 3就唔洗reg
輕鬆爆gpa

識揀ge其實都好重要

姐係18credits

全部科都係?

Sem 3就唔洗reg
輕鬆爆gpa

識揀ge其實都好重要

姐係18credits

全部科都係?

唔肯定係咪全部科都有pre reg
你要自己睇下

Sem 3就唔洗reg
輕鬆爆gpa

識揀ge其實都好重要

姐係18credits

全部科都係?

你要自己睇下

邊度有得睇?謝巴打
原來絲黎

Sem 3就唔洗reg
輕鬆爆gpa

識揀ge其實都好重要

姐係18credits

全部科都係?

你要自己睇下

邊度有得睇?謝巴打

https://www.cityu.edu.hk/cccu/prog_home.html
有無人知想做student mentor洗唔洗interview?

最多咪吹兩句水

我果科睇gpa
有冇isd人呀

終於搵到同路人
黎緊9月好驚應付唔黎
好似好多嘢讀

我中學讀data base對programming 嘅野更加想死

programming有底平時有玩開
不過我驚d淋糝科
我都唔知ocamp幾時, 但我唔諗住報

programming easy啦
雖然你地好似係學C++

真係c++ ?sem1?
我問過個話係java既

Sem A讀java Sem B 讀C++
17號reg day個日仲有冇得報細o同dept o?
利申:讀isd
17號reg day個日仲有冇得報細o同dept o?
利申:讀isd

你可以WhatsApp問下,53952111 或者92728546
讀Bilingual(AABCFE)有冇細o架? 今日去交學費淨係見到eng soc既人r我玩o camp 但佢地唔包bilingual既科
同埋第二個language係咪由頭教起?乜都唔識就咁入去讀都ok?

我都係bilingual

讀咩language
讀Bilingual(AABCFE)有冇細o架? 今日去交學費淨係見到eng soc既人r我玩o camp 但佢地唔包bilingual既科
同埋第二個language係咪由頭教起?乜都唔識就咁入去讀都ok?

Bilingual communication studies(BCS) 呢個大科係無ocamp嘅 但會有pre o day
讀得呢科就預左你由0開始讀起 所以無底唔使擔心
如果想知多啲留低你contact

商科新舊生吹水/問答區
https://t.me/joinchat/CZimvkLExi304byHMcelyg

終於搵到同路人
黎緊9月好驚應付唔黎
好似好多嘢讀

我中學讀data base對programming 嘅野更加想死

programming有底平時有玩開
不過我驚d淋糝科
我都唔知ocamp幾時, 但我唔諗住報

programming easy啦
雖然你地好似係學C++

真係c++ ?sem1?
我問過個話係java既

Sem A讀java Sem B 讀C++

thanks
呢科(isd)要高gpa難唔難
暑假期間有冇咩可以預習下
或姐有冇咩要注意之類

Bilingual communication studies(BCS) 呢個大科係無ocamp嘅 但會有pre o day
讀得呢科就預左你由0開始讀起 所以無底唔使擔心
如果想知多啲留低你contact

Add咗你
有沒有人係js asso ?
有冇isd嘅朋友仔
留個contact交流吓
有冇isd嘅朋友仔

搭單問AATI
有沒有人係js asso ?

js人唔上網的
year2仲係唔識add drop是否可悲

aims已經好簡單直接
有冇isd嘅朋友仔

isd巴打,你contact我

邊到令你覺得困難

aims已經好簡單直接

係咪好似要有人放出黎先可以要佢個位 個時間表爛到唔調唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞