[CCCU]城大專上學院2017新生入門攻略 (2)

1001 回覆
13 Like 6 Dislike
又準備返去

返幾點

有冇巴打揀左ibm

當然唔會

溫馨提示:
你所報讀的課程,本院仲有少量學位,3時半前到CCCU,特快辨理你的申請手續.獲取錄者即可獲發通知書

有冇人收到啲大概咁既sms

利申: 報左SW但未收到電話

我都係。。。 味收到電話
人影都無
人影都無

有冇人walk in

紅字 識人俾helper勁串咁趕走左喎

我地會照俾in
但係要留電話睇下聽日之前有冇offer

btw, 巴打今日係咪冇得抖

你係社科?

我係樓上

waiting list係衰左定點?

咩咩waiting list?

Interview waiting list

衰咗中/英1或者冇五科2
想問下讀aaepc 如果英文5* ielts 8.5 應唔應付到?
升學率有幾多?
D assignment 會唔會比分比得好緊手?
同hkcc嘅English in business communication 比邊個好d?
報咗AAJS個位
想問下JS係non-ju可以升返咩degree?
同埋可以大約做啲咩工?
想問下讀aaepc 如果英文5* ielts 8.5 應唔應付到?
升學率有幾多?
同hkcc嘅English in business communication 比邊個好d?

當然應付到
呢科幾多外國人讀
老師唔錯幾好人
升學率有幾多?

一定應付到,升學率幾高,舊年好多人都入返city en 直頭唔洗interview,入返三大既都有,tutor好好,同埋學既野都幾有趣幾有用
報咗AAJS個位
想問下JS係non-ju可以升返咩degree?
同埋可以大約做啲咩工?

hku ba
cu js 人類學 文研etc
cityu ais etc
教大
人影都無

有冇人walk in

唔係我果科
想問下細o幾時會有
Btw我sw的
大家交左4500留位費未?
升學率有幾多?

我敢講你yr1都走到
有冇人係1樓招緊人
js既手足 8月會有oday 9月會有onight
到時會有畢業生分享記得出席
都幾多人黎in
中英1嘅 唔符合要求嘅 去搵department head 去claim offer 到係幫你唔到嘅

其他division我唔敢講 但dss都係睇情況
有個中文1左但佢其他勁高分 收左佢

呢個真係唔知
聽朝九點仲會打電話通知有offer個d同學 (我講緊sw )

9點

想問下你收到電話味
cccu嘅應用中文掂唔掂㗎
我得17分仲要英文2咗
我好想上返ugc
2016 grad左入degree

有野可以幫手答
中英1嘅 唔符合要求嘅 去搵department head 去claim offer 到係幫你唔到嘅

其他division我唔敢講 但dss都係睇情況
有個中文1左但佢其他勁高分 收左佢

呢個真係唔知
聽朝九點仲會打電話通知有offer個d同學 (我講緊sw )

9點

想問下你收到電話味

未, U?
應用中文多唔多人讀?

我都想知
應用中文多唔多人讀?

我都想知

應中係大科黎
多人讀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞