[CCCU]城大專上學院2017新生入門攻略 (2)

1001 回覆
13 Like 6 Dislike
ocamp係咪多數淨係跟返自己果科玩?
有冇啲係大規模多人參加撈埋其他科一齊玩

大O

今日問咗人好似話要去City嗰邊玩?好似話要等jupas放左之後先有得參加

Reg day個日有得報埋
有好多人問你咩科

但都係跟番自己科玩
反正入到去讀兩年都係同一班人,咁不如識多d其他科嘅人
我想玩識多d人多人玩嘅o camp

你可以報下啲興趣soc 例如天文 旅會 扶青等等 啲人都係黎自唔同科

尋日我有問佢有冇啲唔係屬於學科類嘅Ocamp
佢話唔清楚要落去下面睇
但係我落下面都冇Ocamp得3樓果堆學科ocamp
但係佢又話學科ocanp只可以玩返自己果科我又唔想玩咁少人
asso學生等於垃圾?
https://lihkg.com/thread/293630/page/1?ref=ios

有堆asshole仔喺呢個po度比純正大學生圍剿緊
作為asshole仔嘅你仲唔快啲過去增援?
ocamp係咪多數淨係跟返自己果科玩?
有冇啲係大規模多人參加撈埋其他科一齊玩

大O

今日問咗人好似話要去City嗰邊玩?好似話要等jupas放左之後先有得參加

有好多人問你咩科

但都係跟番自己科玩

你可以報下啲興趣soc 例如天文 旅會 扶青等等 啲人都係黎自唔同科

佢話唔清楚要落去下面睇

等遲d木人巷

大O

有好多人問你咩科

但都係跟番自己科玩

佢話唔清楚要落去下面睇

等遲d木人巷

我嗰日淨係睇到得細o
唔知邊度搵中o或者大o

大O

有好多人問你咩科

但都係跟番自己科玩

佢話唔清楚要落去下面睇

等遲d木人巷

我嗰日淨係睇到得細o
唔知邊度搵中o或者大o

jupas班人返去reg果日先有
想問新生大約幾時先攞到學生證
同埋6104辦公時間係咩日子 幾點至幾點
應該6月中
唔記得
應該6月中
唔記得

乜要咁耐
仲諗住電話申請大專生plan
應該6月中
唔記得

cccu個網 首頁最底有寫
應該6月中
唔記得

乜要咁耐
仲諗住電話申請大專生plan

8月返去reg果日就有
到時好多人排隊影相同拎證
其實有個咁既page可以睇
http://www.cityu.edu.hk/cccu/oday_main.html
其實有個咁既page可以睇
http://www.cityu.edu.hk/cccu/oday_main.html

唔該晒
想知多啲應用中文啲野
諗緊space定cccu
好似話space多名校 英文易比人屈機

Space係垃圾學店嚟
Cccu 啦
聽講應用中文係大科嚟
利申下年都係呢科

幾日都超多人報acs

巴打你係helper?

ys 想問野?

男女比例係咪好唔平均
呢科報non ju嘅話個gpa要幾多以上
呢科多唔多背野 project

Machico巴打覆漏咗我
想知多啲應用中文啲野
諗緊space定cccu
好似話space多名校 英文易比人屈機

Space係垃圾學店嚟
Cccu 啦
聽講應用中文係大科嚟
利申下年都係呢科

幾日都超多人報acs

巴打你係helper?

ys 想問野?

男女比例係咪好唔平均

sor
我唔係acs 但non ju文科都差唔多
hku ba 3.7 city 3.4/.5 起跳
課程可以google搵course outline 每年大同小異
lac好似得ace有ocamp, admission頭兩日佢地都係到r acs新人
入到camp你d師兄應該答得detail d

祝你好運

一個人升u果科應該唔洗開落去

一個人升u果科應該唔洗開落去

可唔可以講下新生八月時間表?
幾號有咩搞?
幾號有咩搞?

Space係垃圾學店嚟
Cccu 啦
聽講應用中文係大科嚟
利申下年都係呢科

幾日都超多人報acs

巴打你係helper?

ys 想問野?

男女比例係咪好唔平均

sor
我唔係acs 但non ju文科都差唔多
hku ba 3.7 city 3.4/.5 起跳
課程可以google搵course outline 每年大同小異
lac好似得ace有ocamp, admission頭兩日佢地都係到r acs新人
入到camp你d師兄應該答得detail d

Admission黎in acs有男有女
我覺得人數差唔多
幾號有咩搞?

幾號有咩搞?

唔該哂 c hing!
咁online course registration 係咩嚟㗎?!?
幾號有咩搞?

唔該哂 c hing!
咁online course registration 係咩嚟㗎?!?

想問下 8月11 同12 號係唔係好重要一定要返?因為我個段時間唔係香港
isd除咗java係咪要學埋c++
有冇人知 如果要, 咁係邊個sem學 sem 1/2/3/4?
Btw o camp報返自己科識projectmate/戰友就足夠
玩其他ocamp比你識到朋友都唔會得閒成日同其他朋友聯宜 所以識黎都冇咩用
Btw o camp報返自己科識projectmate/戰友就足夠
玩其他ocamp比你識到朋友都唔會得閒成日同其他朋友聯 所以識黎都冇咩用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞