[CCCU]城大專上學院2017新生入門攻略 (2)

1001 回覆
13 Like 6 Dislike
代屋企人問 中文黎講hkcc同cccu比邊間會好d?
如果想讀ABAGM呢科既而有問題既都可以問我

如果我23333walk in 有冇可能

有呀 有朋友好似全2(?)定唔知13分都入到 唔洗驚

全2即係10分 都有機咩
好似好難喎

放心啦 我上年同係差唔多分都入到 仲要讀得ok

聽朋友講有啲直程唔洗in都收 所以完全唔洗驚

點解講到好易咁
正常人地1516分可能求穩都會放cccu?
咁都直程唔洗in 咁講好似仲驚
想問一下點睇雙語傳意 西班牙文及英文?
難唔難升返上去

senior entry 近年就加左位 相對黎講係易入左

教既野 會唔會好難 對呢科有少少興趣 唔知讀唔讀好

聽講呢科有得去西班牙交流

呢加先學西班牙文 開學會唔會好輸洩

應該唔會 我朋友咩都唔識就走去讀
難唔難升返上去

走去報了
難唔難升返上去

走去報了

驚就去到再問下人先報

走去報了

驚就去到再問下人先報

去本部定德福好?

走去報了

驚就去到再問下人先報

去本部定德福好?

本部應該會多啲人 資訊可能會多少少
開始多人
報左sw個d記得聽朝聽電話收offer
如果唔收個d一陣billy 會同你地講sw unsuccessful左,會直接refer你地去其他division of social science 既programme
報左sw個d記得聽朝聽電話收offer
如果唔收個d一陣billy 會同你地講sw unsuccessful左,會直接refer你地去其他division of social science 既programme

難唔難升返上去

我都係呢科
難唔難升返上去

我都係呢科

要幾多gpa先升到上去?
等陣面social science 有冇咩建議 好驚
等陣面social science 有冇咩建議 好驚

平常心啦

準備下Self intro 點解想讀呢科呢啲題目
得閒就睇下呢科係讀咩
請問有冇人知cccu pra公共關係及廣告的升ugc率?
想做it 狗 => isd
想入u => isd
想讀business 又怕bus 科競爭大 => isd
想賺大錢=> isd
想入3大 => isd

各位請 記住cccu isd

記清楚係 cccu isd
想入u => isd
想賺大錢=> isd
想入3大 => isd

繼續推 ,isd 高達60%既入u 率(8大ugc) ,cccu 之首,全行之冠,你值得擁有,手上有hkcc 同cccu offer 既你,唔好猶疑啦,in cccu isd we trust [/quote]
想入u => isd
想賺大錢=> isd
想入3大 => isd

繼續推 ,isd 高達60%既入u 率(8大ugc) ,cccu 之首,全行之冠,你值得擁有,手上有hkcc 同cccu offer 既你,唔好猶疑啦,in cccu isd we trust
[/quote]

想入3大,但係dse失挫手唔知點算好? cccu isd 幫到你。每年一百多位isd既同學入面 有接近40位入返三大,唔好猶疑啦,記住 cccu isd ,唔好去錯hkcc呀
想入u => isd
想賺大錢=> isd
想入3大 => isd

繼續推 ,isd 高達60%既入u 率(8大ugc) ,cccu 之首,全行之冠,你值得擁有,手上有hkcc 同cccu offer 既你,唔好猶疑啦,in cccu isd we trust

想入3大,但係dse失挫手唔知點算好? cccu isd 幫到你。每年一百多位isd既同學入面 有接近40位入返三大,唔好猶疑啦,記住 cccu isd ,唔好去錯hkcc呀 [/quote]

:唉!我英文水平差,英文實沒3,去考ielts 過唔過到6都成問題

唔緊要 cccu isd 幫到你,想入三大?經cccu isd 入三大,英文毋須過3 ,ielts 毋須6.5 ,全2入三大不是夢,只須信,we trust - cccu isd
難唔難升返上去

我都係呢科

要幾多gpa先升到上去?

唔係 我係嚟緊讀呢科
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞