[CCCU]城大專上學院2017新生入門攻略 (2)

1001 回覆
13 Like 6 Dislike
想問下細o幾時會有
Btw我sw的

Asw細o通常要等到開sem先有
九月尾十月頭
因為班oc而家岀緊placement
應用中文多唔多人讀?

我都想知

應中係大科黎
多人讀

升返ugc機會大唔大?
中英1嘅 唔符合要求嘅 去搵department head 去claim offer 到係幫你唔到嘅

其他division我唔敢講 但dss都係睇情況
有個中文1左但佢其他勁高分 收左佢

waiting list係衰左定點?

呢個真係唔知
聽朝九點仲會打電話通知有offer個d同學 (我講緊sw )

9點

想問下你收到電話味

未, U?

我都未
應用中文多唔多人讀?

我都想知

應中係大科黎
多人讀

升返ugc機會大唔大?

當然每一科都總會有一班人升翻上去
但冇一科可以保證升ugc既機會有幾大
視乎你會投放時間落去讀
Asso既遊戲規則就係一分耕耘一分收穫
越勤力就越高gpa
想睇呢幾年要幾多gpa先入翻u就可以去隔離non jupas條link個到睇下 做個參考
In 雙語傳意(日文同中文)洗唔洗用日文

你咁多科都問問題 你究竟報左咩

唔好理佢啦
有冇人知文化研究呢科係咪伏?

今年新開 冇人讀過 但聽落幾吸引

今年新開 冇人讀過 但聽落幾吸引

新科來講多人報

報左apss,但而家心思思報多一兩科,等到時多啲選擇

一個人一份application只會收一個offer
好似係 如果apss收左你到時你想轉就要轉科
g持醬仔轉科
有冇巴絲知道hrm嗰o camp係玩啲咩?
g持醬仔轉科

其實我都末報

你唔諗下hkcc/hku sapce?
有冇巴絲知道hrm嗰o camp係玩啲咩?

Ocamp黎黎去去都係city hunt mass game d game 水game個類 有啲大科或者中o就會有埋canpfire

有冇人報左Cimp (Creative and Interactive Media Production) ?
我今年grad,入左city creative media,大家有咩問題我會好樂意解答
等大家唔好因為唔知道而中伏
https://t.me/rockyihh

CIMP 同DVD 有咩分別?
DVD收左我了
我都係aim 上返scm

有冇人報左Cimp (Creative and Interactive Media Production) ?
我今年grad,入左city creative media,大家有咩問題我會好樂意解答
等大家唔好因為唔知道而中伏
https://t.me/rockyihh

CIMP 同DVD 有咩分別?
DVD收左我了
我都係aim 上返scm

DVD重art creation多d, CIMP重technology多d
但其實個分別唔太大,有好多共通既科
入cm要好好儲portfo, cgpa過3
我想問係,如果想報sci/mkt,係咪即係要俾$300?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞