[CCCU]城大專上學院2017新生入門攻略 (2)

1001 回覆
13 Like 6 Dislike
上年APSS 今年升番CU 有咩可以問
tg:azuki_p
有notes
可唔可以講下marketing難唔難讀
已經交埋留位費 依家問係咪有少少遲

同埋順便R下有無未來的同學仔
可唔可以講下marketing難唔難讀
已經交埋留位費 依家問係咪有少少遲

同埋順便R下有無未來的同學仔

好難講要睇翻你本身個底
其實mkt以外仲要讀好多科
E.g stat management econ account,有啲都唔易
類似中學嘅bafs
都係嗰句,努力就得
有冇人可以講下health studies
賣盤又影唔影響到我nonju
同埋有冇未來既同學喺度
我地做個朋友吖好冇
想問下ocamp係幾時報?
我係cccu diploma上asso 學費個啲一早交哂 所以都唔洗返cccu住

有冇人報左Cimp (Creative and Interactive Media Production) ?
我今年grad,入左city creative media,大家有咩問題我會好樂意解答
等大家唔好因為唔知道而中伏
https://t.me/rockyihh

CIMP 同DVD 有咩分別?
DVD收左我了
我都係aim 上返scm

DVD重art creation多d, CIMP重technology多d
但其實個分別唔太大,有好多共通既科
入cm要好好儲portfo, cgpa過3

有冇人可以講下health studies
賣盤又影唔影響到我nonju
同埋有冇未來既同學喺度
我地做個朋友吖好冇

搭單問有冇人讀AATI
其實我想講
賣盤對升ugc完全冇影響
cccu真係city親生仔咩,我係interview又唔覺得city特別優待cccu
其實你做好自己讀好書有好gpa,interview又in得好就一定有ugc offer

咁講啦

但間學校建立左咁多年 口碑 師資 課程設計都係有水平既
入到黎 比心機 同你係其他cc一樣係上番u

如果我上面有吹水既

就當你咁勁
有冇CCCU accounting 師兄/師姐 係到, 可否留個telegram,有d問題想請教你地
有冇CCCU accounting 師兄/師姐 係到, 可否留個telegram,有d問題想請教你地

同問
想問下health studies可以升上邊間8大既nursing
如果想yr2升三大 除左full cert有無話幾分左右先會收?gpa大概要幾多?

Pish

同問

我想問Apss係分major黎收人定統一咁收?

利申:諗住聽日in,但驚無位

統一咁收 第二年先揀concentration

咁international studies 係咪伏野黎?

好睇個人興趣 呢個concentration政治向,好似有啲科會同public administration management一齊上
教international studies既benny風評好好,個人認為唔伏

應該唔伏 畢竟benny教 但今日聽人講好少人揀is呢個stream 有機會少人到開唔到班 所以有冇apss既同學可以講清楚呢幾年揀is既

我唔知邊個放風話is開唔到 我地今年爆左班benny仲好似話想小班Tim 所以點會好少人揀
同埋果個人又點知黎緊呢一年好小人揀 都未開始揀
我諗講果個人都可想講有呢個風險掛 但唔好微lol
今年有is畢業生既仲升左hku 政政 yr3

好睇個人興趣 呢個concentration政治向,好似有啲科會同public administration management一齊上
教international studies既benny風評好好,個人認為唔伏

應該唔伏 畢竟benny教 但今日聽人講好少人揀is呢個stream 有機會少人到開唔到班 所以有冇apss既同學可以講清楚呢幾年揀is既

我唔知邊個放風話is開唔到 我地今年爆左班benny仲好似話想小班Tim 所以點會好少人揀

其實我想講
cccu真係city親生仔咩,我係interview又唔覺得city特別優待cccu
其實你做好自己讀好書有好gpa,interview又in得好就一定有ugc offer

咁講啦

但間學校建立左咁多年 口碑 師資 課程設計都係有水平既
入到黎 比心機 同你係其他cc一樣係上番u

其實我想講

你揀左apss?
想問下health studies可以升上邊間8大既nursing
如果想yr2升三大 除左full cert有無話幾分左右先會收?gpa大概要幾多?

Pish

Health studies上年先開
加上我唔係揀呢個
你試下inbox 今年一班提供升學資訊
同埋課程簡介既apss同學
Ig:2017apssocamp

同問

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞