美劇集中討論區(68)White Lotus S2 |A Friend of the Family| GdT’s CoC

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
可能你會覺得S2好睇d?
不過都明 呢d好主觀
其實老公都ok
不過captain佬味正啲

咁都俾班編劇食到句廣東話對白
船到橋頭自然直
用得啱又有意境
好野
不過唔知係咪睇外國劇聽唔慣講中文
佢哋講得有啲怪怪地
搵左s2 未睇, 可能停一停先要好D, 而家想睇埋MBF先
今晚就有套好垃圾既Walking dead finale 啦
咁佢做咗咁多年先有咁寫意人生
我淨係foresee到自己唔會有咁嘅生活
do姐啲口味其實幾唔錯
(除咗佢介紹啲泰劇同支那劇
最正係佢用埋演員角度分析套劇啲鏡頭同劇本
所以我平時都會聽佢講下睇咩劇
有興趣睇個啲我會skip唔聽
驚中劇透
佢講個套young royals都有啲啲想睇
瑞典劇冇睇過
同意呢啲係好主觀嘅
無論好睇唔好睇
多啲人一齊討論都係好
有啲印象巴打有睇hotd
除咗樓上講個啲仲有冇睇緊咩劇?
基本上我都係度睇大家睇乜我就去搵

睇左半集fleishman is in trouble
搵左Tulsa King 未開始睇
見多人講warrior nun 有啲興趣

仲有咩好嘢?舊嘅都無妨,如果未睇
嗰句係真係講得好kam
因為do姐介紹所以我都開左young royals 黎睇
好少睇BL劇所以有d唔慣
同埋入面演員冇乜點化妝好真實呈現係鏡頭
有d睇唔慣
我覺得young royals好睇過heartstopper 好多,比較貼近現實,heartstopper太多bubble我已經棄左

提提大家elite 6可以唔睇,太垃圾,季尾三兄妹退場,唔會再追下一季
乜有關係嘅咩
heartstopper我都係睇左兩集就棄左
Heartstopper本身係YA comic嚟嘅 都expect佢係咁
不過有時都真係sweet/理想得滯
fleishman 係mini series都有啲興趣
另外2套冇留意開

唔知你有冇追severance
derry girls今年完哂3個season
都幾好笑
啱啱睇完套1899都可以
仲有舊年套yellowjacket,雖然s1仲有好多未解
不過拍緊s2了
下星期Netflix套wednesday都會開
我都係跟樓主睇
仲有好多未睇哂
heartstopper鍾意喎
唔用腦睇都幾開心
nick好大隻
不過都會開young royals睇
代表你係痴線

喂 樓主開post啦
就爆
Severance 未睇會睇。
Yellowjacket 睇左不過太多野未講,感覺拖拖地

Derry girls 講咩?

1899 俾起dark 如何?因為我睇dark 睇到放棄左
我都有J下nick
啲cast全部都勁細個不過 FBI就嚟拍上門了
derry girls喜劇嚟
講愛爾蘭90年代幾條女中學生活
幾鳩又有少少歷史講下
可以開s1試吓先
好短一集
其中有2位演員過咗30歲仲扮中學生

好鍾意dark
1899就易入口啲
唔使記好多人名
同埋好快認得啲角色
中間有啲重複嘅位可能少少悶
但我覺得追看性都高
不過網上好似唔高分
好 試吓Derry girls先,有時要d 喜劇balance 下

Dark 我都頂到s3,不過後尾真係頂唔順
1899 係 rotten t 好似不過不失,唔算特別高分
因為見巴打頂盡都係話幾好要求幾高
好少見有套係你好impress 會讚好好睇
想知邊套你先係會最鐘意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞