美劇集中討論區(68)White Lotus S2 |A Friend of the Family| GdT’s CoC

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
返去睇下先
今晚睇希望3 4 5 6會好睇過頭兩集
guillermo del toro都係等遲下佢netflix套木偶奇遇記好過
勁高分
interview with vampire睇完ep4好睇
劇版claudia好喪
White lotus s2 係咪就上? 岩岩先睇緊s1
31/10
有冇人有睇Chucky ??
想問有冇人睇peripheral ???
事隔年幾訂翻hbo黎睇succession同white lotus 有冇其他推介
Peacemaker, mare of easttown, raised by wolves
頭先睇左轉 trailertokyo vice, sex lives of college girls都好似唔錯
咁種類太多,睇你自己鍾意睇乜
今季的確好睇過上季
不過自從June去咗加拿大 劇情都推得好慢
就算下季冇Janine都比個ending佢呀
唔好好似Emily咁冇頭冇尾…
見到有人話好似moira rita今季原本有劇情關emily事
但emily突發劈炮搞到佢地冇哂野做
今季去到加拿大啲配角變得好普通
明明其實佢哋development可以好多。

但今集睇Serena做死狗又幾好睇
June姐啲戲繼續咁好

片尾有戰機聲或者真係對打都似但我又唔信會真係救到硬係覺得handmaid冇好結局
moira rita emily呢堆爆機mode基本上已贏
出左火海其實都可以話佢地真係冇乜野做到
moira mayday義工後援可以講多少少
不過佢冇以前咁勇武又冇咁好睇

係得june serena果班仲有野輸 先有得鬥
由一開始追handmaid終於等到serena呢日
好滿足
見到佢地笑得咁開心就好不安
有咩慘野發生會唔會有咩出錯班細路會死
The white lotus 果然唔錯,想搵soundtrack 聽下。

準備睇s2
最新個集handmaid’s tale都識講new Bethlehem係香港 用嚟呃人嘅假象
然後Lawrence話將來gilead可能會變好變成新加坡咁
June同serena對戲真係好睇 雖然唔係話要原諒serena 但上一集June幫佢個時真係見到佢都relief 無咗以前啱啱去到加拿大個怨氣
不過serena都係要還 等佢試返做handmaid
最尾June個part真係勁開心 好似無係啲套劇入邊見佢哋咁 但好驚都係假希望
有冇人有睇the bear
暫時個人年度最佳
唔計bcs s6的話
wtf 忍唔住上嚟留個言

睇handmaid tale 睇到佢話係hong kong
仲要one country two systems 嗰下好撚衝擊
我都覺
肯定hannah 又救唔到,死哂班細路女
之後june 爆seed 返gilead 自己出手

但想屌爆luke 同 june 兩公婆,真係成個america means nothing 咁,唔會有少少去諗下幫個國家手,超自私淨係要個女
我覺得幾好睇
雖然仲未好清楚話故事發展走向想點樣
終於追返handmaid 剩返嗰幾集,最有印象係:

Gilead no freedom of press
Hong Kong one country two system
Singapore of yore

今季內容好弱好慢,睇左兩集停左之後全部用1.2x 睇先頂得順。

兩條女人中間無啦啦friend 左真係作嘔,其他角色已經無乜故事性可言,June 個樣好難頂又成日想救Hannah 但其實又完全無辦法既,等運到咁。其實Hannah 咁耐無見都唔會認得Luke 同June, 仲洗埋腦,點寫都唔多合理。Lawrence 個 offer 咁9,June 突然又好想去到可以放棄Luke 同Nicole

第十集又係E moss directing, 一定又慢又多slow motion
幫乜鬼,其實June 都冇技能,得個樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞