美劇集中討論區(68)White Lotus S2 |A Friend of the Family| GdT’s CoC

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
我都想講今集好好睇
前排用成個月先睇哂s1,覺得後半好睇啲
前半一般
但今季我覺得仲好睇過s1
編劇好犀利
集集每條線都好balance
啲對白恰到好處
精簡又明快

btw今季全部都色色
所有女都俾人望
經理一開波話淨係想飲啡咪撚阻住哂
骨灰嬸又一大埋男人望佢佢個樣好爆笑
harper同daphne喺noto好似得男人
冇哂女人咁
助手泳池

以為harper同daphne有咩事發生
不過咁樣傾偈都幾好
有少少fleabag喺酒吧同個女人傾偈個種感覺
男人以為自己do sth important
但其實好lonely,no true friend, only competitive
harper一開頭自high到俾人賣豬仔個樣
我都戥佢慘豬
Ethan同cameron講啲對白我淨係諗到elon mask
係咪照住佢嚟寫 面個層都咁癲,私底下可能仲癲

如果要估邊個死
我覺得似cameron,因為一開頭得daphne自己游水
另外可能係黑髮g或者老豆死,阿爺都有機會
孫仔我諗應該係俾助手玩完開始行佢老豆條路
blm應該唔會喺酒店死啩
骨灰嬸連花朵會員都做埋
死老公佢下季點寫再去the white lotus
同埋係咁話個塔羅師negative
佢一早應該請s1個按摩師做助手啦
又正面又啱傾
今集啲景真係靚到爆
上季個海都好吸引
但今集係早餐個scene條海岸線好靚呀
然後Ethan玩 jet ski又勁靚
仲有noto
應該一開頭以為mia係g
到之後mia打算做g
但歌手係阿叔
mia過唔到自己
你睇佢同Ethan好主動就錫
所以歌手提出話識人可以幫佢嚟當交換條件
mia嫌佢老但我覺得佢應該都有少少心郁
估唔到do姐係口水推介bad sisters
elena真人同s4個角色都似似地樣
可能因為咁先寫到書
lila性格外貌都咁孤高
完全唔會似elena咁寫書記錄
唔知真人lila仲係咪健在
elena都79歲
熟肉已出, 但HBO GO 仲未有
歌手阿叔係衰在一開始當佢G問價, o個時條女仲未準備做G, 鍚Ethan係因為後生好多而且突破了心理關口
Apple TV+加到53$
果然講得出做得到
就嚟19號都仲未有
本身諗住俾錢當叫雞,之後俾mia撥酒
之後俾mia上台唱歌,話可以俾機會佢入行但要做佢SP
其實Mia都似係欣賞佢,只要佢正正常常就可以食到
係要當人係雞同Sp做乜鳩
細路囡個pair我都好鍾意,如果個陣可以多幾集佢地就好
同埋佢啲戲唔係好掂我睇到無乜feel
Bela條線最好笑
Twitter就收皮無晒依啲stan account了
應該唔會係cameron, daphne上水個陣好似見到cameron既身影
孫仔可能會黑化,溝唔到助手之後變癲佬
骨灰嬸場喊戲好撚膠,但係勁好笑
其實第一次個陣歌手唔當mia係g已經上得喇,傻鳩佬嚟
次次都要send email屌先肯做野
我想睇劇呀
HBO GO

樓主好波,剩係上左個封面,click入去load空氣
終極撚狗
啱啱睇咗ep1都ok
懸疑感幾重 有興趣追落去
估唔到係講廣東話竟然係扮日本人角色
睇trailer以為真日本人
其實係幾時加?
仲有套戲同劇都想睇
但睇唔哂
要unsubscribe一排先一次過追

樓主我哋mon住你做野架
岩岩收到email話要加
Dklm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞