美劇集中討論區(68)White Lotus S2 |A Friend of the Family| GdT’s CoC

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
我地上面就係咁啱講緊佢瘦左好多
我都覺得佢哋傾偈個part有以前個種感覺
可能又加埋flashback
剪接好好
呢2集Serena經歷哂June姐幾季發生嘅事
呢啲角色development做得好
Serena由恨生仔到前一秒都驚June殺佢個b
下一秒就叫June湊大個b
呢種180度改變好make sense
如果hotd都可以有呢啲詳細角色嘅development
會贏到開巷
所以handmaid喺2大前傳同期上
不但冇成為炮灰
sofar 大半季都唔錯
除咗開頭Emily個part

btw Yvonne老公好型

有下集預告未
洗唔白了
前4季啲野要還
就好似呢季個主題
Some sins can’t be washed away

btw我尋晚先追上星期個集
Lawrence 同 Nick 咁大權嘅
我覺得暫時排位已經係咁
In Moss we trust
The Crown | Season 5 Official Trailer | Netflix
https://www.youtube.com/watch?v=Ej0vb8xhvbw
我其實都係話哂幾年handmaid角色最有感情
hotd差唔多睇哂s1都仲係未去到got個投入
頭兩集好有期望 但之後都係始終 ...
好鐘意睇handmaid成班女角主角配角演技都咁高質
moss yvonne今集鬥戲太精彩moss真係做咩角色都咁屈
今集個flashback 見返好多舊角色

全部野都值100分,除咗Luke,佢一出場都係會睇到人燥咗

睇睇下已經到ep7, 好想佢講多啲gilead 啲人點樣,開始擔心佢最尾是但交代下就算,睇個勢最多俾佢搵到hannah, 但應該唔會拉到gilead 落台
white lotus s2首映骨灰嬸好風騷
https://twitter.com/THR/status/1583271142638247937
呢排唔算超級多野睇但幾套追得幾舒服
11月係戲肉
好突然
alicent人生真係悲哀
除左細個同rhaenyra bbf時期都冇見佢開心過
睇咗interview with vampire, a friend of family 一集。
the patient 新一集都未睇
仲有追下韓綜咁
時間都唔夠用
S3佢又提日本帶骨灰嬸去日本
https://twitter.com/DEADLINE/status/1583290100045053952
咁快就講定s3
骨灰嬸擔哂大旗
坐等S2
除非S2炒車 如果唔係hbo應該會renew
個勢真係似去日本
想interview with vampire有中字
friend of the family
handmaidhighschoolatlanta

今日呢套得58劣化版ww
https://www.metacritic.com/tv/the-peripheral/season-1
peripheral本身諗住睇
但估唔到咁低分喎
alma
但luke今集冇做錯到
以前對佢冇乜感覺 路人feel
但講真今季睇佢同june啲互動幾鐘意佢有加分

雖然今季前半劇情有少少拖
但暫時發展唔錯
成套劇最吸引既線係gilead果邊
依家多左canada反而係比較冇野好講

睇trailer驚lawrence會變敵人
因為
但都好想睇s6點樣暫時收尾
呢套nolan兩公婆係掛個名實際冇乜點關佢地事
仲想食ww 2.0水
chloe moretz拍親都明明當年一出道好有潛力咁款
Critic Review, SheHulk & Rings of Power both 70
真心慘
比自己老豆擺佈
仲要比個廢老不斷上幫佢生仔
所以我都好可憐佢
會有後傳

咁好期待

一直覺得啲Commander 幾吸引
連hannah 個老豆都係
佢地似係成班男人都唔係true believer 但又扮哂好buy 去run gilead 呢個地方

同埋想睇nick

今個season 最唔make sense (定唔知佢突登),好似冇再見到其他handmaid 係commander 屋企,得返esther 仲要入唔到屋已經大肚
FBI Most Wanted…..Jess咁就死咗
死得好唔抵
第一次睇劇男主角都要死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞