美劇集中討論區(69) White Lotus |SLOCG S2 |1899 |Wednesday |Gudetama

1001 回覆
11 Like 0 Dislike

綜合所有critics 2021新舊劇評分ranking
https://www.metacritic.com/feature/tv-critics-pick-10-best-tv-shows-of-2021

冷門/已完結神枱劇跪拜區
(一般熱門breaking bad / the wire之類個個都知
呢個位留返比近10年內比較少人留意但又都係神級&完得靚既劇歡迎追加)

如要劇透請預先提醒再加4重加密或深藍細字
SLOCG仲未上係咪痴撚線
要多謝呢度咁多位推介左咁多好劇俾小妹
呢排清假就放鬆下心靈不停睇戲煲劇, 好爽
呢套又係推介?
Lm
真心on9
Elite s6 recap

笑到仆街

睇完Atlanta S4,最後一季亦係最好嘅一季
有冇巴絲有睇Netflix “修女戰士” ??
好唔好睇?
諗住睇,聽講個女主角幾正
新po留名
1899節奏咁慢
睇到第3集想棄了
nplm
呢套都想睇
邊有咁多時間
Lm
呢套野最搞笑係除咗男女主
接近每個角色至少講幾次「佢講緊乜野?」
然後有至少3分1劇情班主角群都唔知人哋講乜但又一齊行動

不過都係編劇寫得好先令人唔會太question呢樣野
sofar我覺得算make sense

不過覺得悶都冇辦法
或者等到s2故事完整啲先再追
橫掂宜家咁多野睇
c字頭好心機
次次頭版都砌得靚

身體語言 i am olek

painfully slow
暫時掉埋一邊先
信你,可以唔洗開住
呢套野入面啲人好中意用翻自己語言雞同鴨講個個都唔明對方講咩
同埋條香港線啲對白講到好尷尬,唔知點解
不如睇網上資源?
下年到期cut hbo gohack s3先再sub
我都正想上黎講呢樣
個個都係用自已話同對方雞同鴨講式溝通
各有各講
但唔知點解劇情會繼續推進到落去呢個位睇到離離地戲
廣東唔係講得唔正 但朗誦mode講對白所以有d老尷

睇左幾集我都覺得有啲悶挑戰dark level失敗
又到禮拜一
好彩有white lotus睇
好彩間中仲有少爺、僕人、德國人三角關係睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞