美劇集中討論區(68)White Lotus S2 |A Friend of the Family| GdT’s CoC

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
s4係呢個post最黑暗既時期
當s3劇情冇發生咁寫落去真係好撚賤
人地話哂都埋個靚尾比佢follow
耶穌係極度黑歷史要jodie/v做呢啲膠野 死10次都唔夠
last一季咁寶貴既chance就係呢佢寫左呢堆垃圾出黎...
屌講起又嬲啦

如果覺得s2 end係最好
咁係咪覺得VE冇可能happy end到?
一定要互相隊冧對方先得?
不過諗返起s3巴士當時全世界反應係好震撼
同埋都ok鐘意佢地跳舞果段個對話&火車站個電話scene
深刻位係咁上下

.................同埋V套綠色毛毛裝
係呀
S3feel到佢wfc套劇
s4直情應該係公司規定佢要做少少interview/promo佢先會做

對比返佢s1s2果期幾鬼proud of ke對套劇好有熱誠話拍成世都滯
真係好心酸
(不過其實覺得佢對s2走向已經開始唔鐘意同s2個writer冇乜交集火花)
jodie根本都係最愛pwb 一冇左pwb佢都應該心諗mola mola
去廁所撞到jodie係要幾lucky先得
如果真人見到佢都唔知仲提唔提返ke好
係呀 佢地話之後都唔會轉人
不過睇市面反應HOTD都成功咗話題&收視
S1一睇即刻入坑
S2最高質
S3都好睇但lila好少戲份咁對比以前
S4會轉人喇
仲有要拎左幾生修道先可以打jodie patpat 仲要後知後覺

https://twitter.com/wanhedax3/status/1591790403891920900?s=46&t=ZPWEGXUbyzwksQz9bXG-AA
S2令到我太唔鍾意E 佢全程就係利用V對佢既愛 V明明已經好慘 所有野得佢一個承受 仲要一個psychopath幫你去做卧底我寧願V搵過第二個
希望兩個意粉G唔好比男人累死
仲有個歌手都好似鬼鬼地係咪黑馬
S1個陣會特登約Pwb出黎傾點樣設計V個角色背景
Jodie 有講過佢收到劇本會feel下個角色會面對啲咩 佢會有咩反應 會做好多準備
我諗佢收到S3 同 S4個劇本應該已經唔想理不過簽左約 焗住拍埋佢
得閒試下先
記得以前有個絲打都成日吹奏呢套
你哋咁熱烈討論KE搞到我都想重溫
其實得PWB劇本先寫到兩個主角
就算唔多對手戲 但劇情都好緊湊
第二季劇本唔算好好睇
但加咗好多VE同場嘅戲所以仲頂到
第三季幾乎得最尾一集係同場
唉 去到第四季已經飛住睇

Btw記得睇有個訪問jodie唯一要求writer
喺S4做嘅嘢就係俾返啲火花Villanelle
但佢哋都係寫到咁

痴線婆們睇咗Prima Facie未?
啱啱睇完 佢啲演技真係
啱呀睇完s2唔鐘意eve
v bb成日都沉佢船 又呷哂醋咁好cute
s2最尾正常人真係跟佢私奔算 比V照顧
eve成日有事就識搵v 冇事就發9佢脾氣
相比起v咁專一
eve真心對佢好嘅時間加埋都唔知有冇兩集
呢度好多都回歸返社會(扮正常人)
其實之前已經開左ep8
但睇睇下
爭廿幾三十分鐘睇極都未睇得哂
aunt lydia呢季pure左好多好真心
janine最值得有happy end呀條命最苦係佢
emily都好似冇佢咁慘

omg好想睇佢地絕配
一定好好笑兩個成日互窒
等睇final season
睇喇睇喇 我都打算睇fleabag
想睇Prima Facie呀 但有字幕都驚follow唔到
1899同dark實有比較唔知會唔會好睇啲
the crown s2有一集講philip young勁好睇世界級
頭4季都好睇
iwtv值得睇呀 有驚喜就算本身唔係睇開hehe野
Warrior nun 同 Frist Kill 最大的分別可能在於女主角cp 好j 同唔會j ,靚女同唔靚女
有人出埋中字
咁快手
好人一生平安
又係E自己S1個陣話want to know what you feel when u kill someone V將佢所有講過既野都擺上心 S2尾咪比機會你試下 頂你 又覺得人地迫你
V邀請我一齊私奔 我仆到去添喇
On99 Eve 完全唔識珍惜V 靜係諗自己 自私鬼
大型字幕組係好快手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞