美劇集中討論區(68)White Lotus S2 |A Friend of the Family| GdT’s CoC

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
今季Janine真係好少故事囉
之前好似聽你地講 下季冇佢?
明明Angela老豆死咗應該有啲野講㗎!

啱啱彩完今季 少悶 冇推進啲咩
希望剩低兩集好睇啲啦~

Btw Hannah真係有啲醜樣
今集The Handmaid's Tale
Suppose係最尾個兩集最好嘅,睇牌面
Mandy 同Babadook 導演
我覺得都ok嘅
係啲特效麻麻地
隻demon好膠
Handmaid今集ending呃我唔到
黎緊實慘到仆街
handmaid世界冇可能有開心野我唔信
今季睇serena遭遇真係值回票價
同june個對話折墜到佢笑到gapgap聲

新伯利恆
commander Lawrence識啲野
啱啱開嚟未睇哂都要上一上水
美麗新伯利恆
一齊擁護Commander Lawrence思想特式主義嘅gilead

唔好咁大聲講
陣間handmaid變禁劇仲想睇埋大結局
見到佢提HK就好唏噓
所有開心野一定係暴風雨前夕
如果突襲完真係救到hannah返黎
應該有排煩佢一定唔認返june佢地會好想返gilead

serena今集世界級報應諷刺到cls
好撚正june大巴大巴車落去 食到應哂
點解serena仲可以問得出救命

唔講唔記得佢係美國人
個突襲i have a bad feeling about this
最尾隻野喺走廊都算幾有氣氛但整體都係比預期唔好睇
睇埋ep2都係一般
ep 3 4其實點有冇睇頭
我都係等babadook果集
但本身對其他都有d期待仲諗住可以恐怖版love death robots咁
睇緊ep3中段 我覺得幾入戲
節奏好慢但係幾緊張
因為其他人話宣佈拍下季條片冇佢份出現講野
但如果佢今季冇死 我諗會繼續有佢
janine都算係打不死角色之一暫時係
係囉 佢好有潛力返去naomi果度依家係最好時機

今季其實幾好睇有後勁
finale可能會係重量級cliffhanger吊人癮 食住下季final season個勢

等time jump換左佢
原來peacock 1月有套幾勁班底既劇播
https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1585290759242240001
呢套真係始亂終棄nolan兩公婆主理
EP2反而好似好少少
但個故仔有啲類似
個老婆都算喇廢事提 ...
但幫佢打J我覺得真係十大離奇事件之一
本身諗住未必有動力追
但忍唔住睇完一集又一集劇情/角色又寫得幾有張力
仲係睇緊ep4 claudia視點好有新鮮感
唔怪得咁多人讚呢套
睇到第三
感覺呢集算係似樣d, 氣氛同故仔都唔錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞