美劇集中討論區(68)White Lotus S2 |A Friend of the Family| GdT’s CoC

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
喂 我將劇照rotate打直用咋
Disney+ 有the patient
a friend of the family都想睇
但要啲時間
呢排好懶
仲有冇人睇緊handmaid????
今集終於好睇返
係幾好睇
只係冇必要出10集咁多
睇咗1.5集
外星人 咩橋嚟
好仆街呀佢
利用細路女天真唔識野成個plan賤到
但某程度佢老豆老母辜負咗佢比佢地累死
靠佢地真係玩完
以前啲人真係天真過天真嬌 由其是宗教撚

睇到心酸又嬲利申冇睇過netflix個doc 睇劇先第1次知呢單野
現實個B 一睇就係核突金魚佬咁樣
劇美化左好多
係囉 有時都幾拖同重覆
短幾集應該會好好多
梗係有唔會棄
其實仲係覺得都ok好睇冇覺得難頂
個個禮拜都keep住準時追但未睇今日果集
之前見到得兩集

得閒快D開黎睇好癲
同埋好少見係受害者親自produce返既劇
拍出黎都好重現返果個年代既氣氛
never rarely sometimes always個導演有份拍
但mckenna grace頭3集都未出場
有另一個young ver女仔做佢先

點解頭已側咁用有冇得高清圖crop返電話mon size
HOTD今集Rhaenyra個樣激似Jules
啱啱喺twitter中咗今集handmaid劇透
june姐&serena
係 似到痴撚左線
成日睇到我好出戲
一樣
我又唔覺得差到要棄
其實
我都幾鍾意咁樣set
兩個家庭都係摩門教
洗腦技巧一流

原來有doc
金魚佬樣都呃到
果個年代冇網絡係天真啲
咁講同之前套under the banner of heaven係咪差唔多
個套最後一集我拖到宜家都未睇
今集所有野終於變返正常
上集拍到旅行團咁去gilead 真係想棄

屌same我都未睇
呢套同under the banner唔同
banner狂講宗教野掙扎

呢套純粹係主角背景係有信教
暫時冇深入講佢地宗教思想/好迷信
都係一般普通去下教堂 同對人太單純冇戒心 (白痴)
最on9係佢地兩公婆有弱點/痛腳比佢捉住
個老婆又飢渴到
老公就真係on99 睇埋ep3就明

呢套好似以前播果陣都幾hit 好多人睇過
https://www.netflix.com/hk/title/81000864

一開場真人jane講果番說話
試下打直睇個世界
under the banner 睇咗4集頂唔順 棄咗
個老公白痴到寄翻張marriage certificate 去Mexico
比騙徒更混帳

其實一路以黎都冇覺得話好爛
仲覺得對比起同期其他劇算係幾好睇果隻
只係如果啲劇情好似以前咁keep住慘無人道/壞人贏哂
先會覺得慘到頂唔順
不過依家已經唔會咁睇june姐開無雙打不死打爆gilead
笑果陣最似
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞