[D221-] 抗俄衛國 144: Slava Ukraini 烏軍成功光復Lyman 繼續光復盧甘斯克州的時代革命

1001 回覆
25 Like 5 Dislike
放心啦,攞返克里米亞之後西方應該會幫佢哋建立海軍守住黑海
同埋理論上特種部隊係攻強於守,係得佢呢個天才先會揾特種部隊去守城
唔係發雞盲,呢條毛毛專搞呢D
其實特種兵最好就係敵後破壞,然後正規部隊先可以有優勢咁攻,烏克蘭都係咁做。
現代防守,擺咩都一樣,長程火炮打到黎,一樣死,只係差在會唔會畀人炸兩下就崩盤。
但係正常思維都唔會攞呢啲精英做炮灰
不過可能係佢哋想撤走都走唔到
普京唔俾撤退, 要前線Stand until last man
天才
應該係其他部隊一打就散,局9住擺精銳落嚟定軍心
無所謂啦,主力都未出
佢個情況好似玩total war,織田足輕,人多、順境就頂得住,其中一隊唔夠打,其他好快動搖一齊散
你個User Name
6:3都好激丫
好有阿富汗feel,要三萬特種落場先唔會投降
又開始九月初,Kharkiv閃電戰的影子

根據twitter, 烏軍在烏東同Kherson 北部戰線都有快速突破
叫得馬其諾防線都一定失
冇啦, 21世紀冇得再玩阿登山谷突襲後方啦.

烏克籣方天上衛星, 無人機太多, 俄羅斯哈爾科夫閃電戰俾人突防唔單止係情報問題, 更加係根本冇咁多人可以守咁長的陣地, 就算知道烏軍正在集結準備攻勢都束手無策, 只能希望在地駐防兵力打出天才波.

相對地烏克籣話就係有一條條防線, 實際上佢哋一直用緊機動防禦戰術, 可以快速調動兵力往不同線上防禦, 仲有烏克籣係"內線防禦", 調動上一定比由外線攻擊的俄匪快.

只要無人機同衛星冇睇漏眼, 俄匪任何突擊集結都走唔出烏克籣同北約監視.
普京大勢已去,仲唔投降,玩邊科?認下低威或者可以全身而退
對普京黎講認輸=要落台 點解我要放棄?
況且死既係國家既人 唔係佢既人 怕咩?
人地係俾唔出, 唔係唔俾, 歐洲最低又如何?
貼文還貼文, 但你啲description好撚有問題,
同啲標題黨無分別. 又搏人唔睇內文?
防線總崩潰
完了吧俄狗
完了吧,如無意外
80%
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞