[D221-] 抗俄衛國 144: Slava Ukraini 烏軍成功光復Lyman 繼續光復盧甘斯克州的時代革命

1001 回覆
25 Like 5 Dislike

呢場仗可以拍好多電影紀錄片etc,一定要將俄國刻上納粹烙印永傳千世

btw 呢場仗烏方資訊都幾多幾透明,長期keep 到關注、支持度,又轉化到實質援助,對比俄國既fake news 連自己人都唔信,加埋戰果影響,令俄佬人心崩得更快

游過去幫?
就算被 fake news 呃,唔知去烏係死路一條,但連裝備都冇,點解仲上?不如安心坐監好過?
法國騎兵咪又係自備
唔會坐監, 會改判流放.
流放去烏克蘭打仗
俄羅斯係咪冇中國傳統糧倉火災
只係見到咩彈藥庫 軍備著火?
https://youtu.be/a5Ly_qXXUuk

波蘭電視台直接叫布丁戰犯
睇番烏克蘭個戰術諗起金洲勇士,唔同俄羅斯打陣地,陣地最多做防守為主,進攻做快攻同精準遠距離投射(準ga 3分) , 指揮鏈decentralize (多於一人做持球點), 部隊之間補防協防,減少持球(減輕後勤推進同時要大量彈約同時前進)
咪唔見咗150萬件冬季軍服

黃俄孝子最新論調
要data link好健全先得, 不過烏軍有starlink,
咩地方都收到, 唔怕俾俄佬hack
回復邊個? 咁正既喂
如果贏緊就唔駛徵兵啦, 一戰封塵嘛

超音速彈導彈呢? 依家都唔聽聞有
有時自己買裝都有好處
你起碼唔會上到戰場先知自己D裝備係紙皮
你覺得自己買裝, 啲裝邊度黎?
仲有酒飲
即係生活過得唔錯啦
起碼見到實貨摸過晒先買
邊度黎就另一回事啦
咁ga士兵真係打能,你估打war game咩
烏軍偵察兵同SOF功勞好大,深入後方搵防線弱點
一個combined arms assault破防,而俄軍唔夠reserves所以次次都可以長驅直進

可以話NATO最大貢獻其實係教識烏軍點樣做campaign planning
Teaching a fisherman how to fish
依家係一撤封神
會有幾好貨俾到你?
唔係紙皮已經好好
你啱
唔知點解俄毛好鐘意講到俄軍其實係用緊啲奇謀戰法你識條春咩
個個都當普京係演義入面果個諸葛亮咁
現代嘅軍事強國理論上武力壓到一切根本唔應該用埋啲迂迴手法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞