[D221-] 抗俄衛國 144: Slava Ukraini 烏軍成功光復Lyman 繼續光復盧甘斯克州的時代革命

1001 回覆
25 Like 5 Dislike
https://twitter.com/kelmand1?s=21&t=iDyU0WNDfMO0XrhpKOd9Jg

大家圍觀一下俄孝神奇理論,完全平行時空
淨係擋到流彈/ 爆炸碎片 已經差好遠,而且人體好神奇,你斷手斷腳只要有簡單既急救裝備都有機會吊住命等待救援/運去後方,但如果係傷到內臟基本上都會短時間內死亡,就算有即時救援只要附近無戰地醫院做手術都係等死,死亡率高好多
魔改M4A1
好似上星期睇過有post話美國叫緊佢地d非戰鬥人員要撤離烏克蘭,想問係真定假點埋有冇其他國家跟,唔該
賠唔賠經濟都死硬
無錢加無晒晶片
軍事科技只會差距越拉越遠
咁撚多核彈頭要維護經費天文數字
無$高科技已經無,打後艦船坦克都無經費生產

背後的原因令人暖心
我有朋友嘅老婆係講俄文揸俄羅斯護照,之前年年都去莫斯科探親去玩
開始打杖之後我先知佢係烏東裔,仲有佢揸住俄國護照所以去唔到波蘭接佢阿媽(開杖時住Kherson,要走難)要叫佢老公去波蘭接,只可以去土耳其滙合
而家勁憎俄羅斯,不過幾年前大部份人都應該覺得兩邊都冇乜所謂
成班西方大使館仲係基輔
誘敵深入到做咗援烏軍備最大金主
班傻閪唔死都冇用
https://twitter.com/new27brigade/status/1577436030332178432?s=20&t=zkG4bh2dHy0AP8xbwVa56w

烏南戰線比烏克蘭打爆左
普癲狗個30萬動員兵可以直接做炮灰啦
美國佬現在玩法 係打地鼠遊戲
中俄鐘意互舐搞內循環 任你搞
經濟領域封殺完
就睇你邊個領域伸個頭出黎 就封殺
暗黑兵法?
仲有香港呢個龜頭 睇下佢幾時落重手
將領未必廢

烏軍總司令係Times 專訪講過,佢好崇拜俄軍參謀總長 加西莫夫,稱讚對方戰略思維

只係有個唔識軍事既 普京鐘意親自指揮親自部署
今次俄佬都認烏軍靠坦克優勢

之前啲人仲話坦克無用論
借錢俾好快會死既人
仲唔需要擔保人?
點收數
撫卹金
香港,我估美帝慢慢閹

反正唔駛佢做野,香港搞乜0+3 0+0 已經有效果
但烏南推得慢啲
咁又係 一堆閹人自毀香港
唔係烏南推得慢 係之前烏東俄軍崩太快
烏東類似塔利班打阿富汗政府軍咁
未埋到嚟已經搵路走
0反抗咁滯
烏克蘭有制空權姐
好彩蛾攞唔到制空姐
烏克蘭明明得100架唔到嘅機 蛾狗多成10倍都撚唔掂
睇返當年越戰 北越海空軍應有盡有
共產國際無限支援北越 美帝都冇走出嚟屌鳩佢地出cheat
反觀蛾狗肉酸到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞