[D221-] 抗俄衛國 144: Slava Ukraini 烏軍成功光復Lyman 繼續光復盧甘斯克州的時代革命

1001 回覆
25 Like 5 Dislike
其實俄系引擎有好大問題,就係lifespan 短,一打長期戰爭就要好快拎去換,同歐美制嗰啲好唔同。基本上除咗支共,人哋狗也不屌
而家對於美帝應該得返su-57會想研究下
係拎唔切定係怕成位目標?
蛾軍有無好似美國嗰啲棄裝嘅 procedure ? 就好似阿富汗咁?
卡斯特羅以前咪又係搞革命,上到台
只有死咗既革命家先係好嘅革命家

希望梁天琦唔係D咁嘅人認真
開始又玩包圍
lifespan短, 代表設計 + 基礎材料工學上, 俄系製品追唔上西方世界的耐用性.

然後設計同材料工學, 代表係兩種發展模式喺現實世界上優劣性的體現: 發展模式背後的Idea, 形而上世界冇比較基礎, 但喺現實世界上execute時, 優劣性就會喺科學, 人文, 科技發展上體現出來.
睇完幾心up,大家為咗一條柒頭,打緊一場無意義嘅仗。
敵人在克里姆林宮
點解會崩呢? 估計係:

1. 補給開始維持唔往.
2. Donbas防線吃緊, 精銳要由南部調番去Donbas協防, 導致南部防線出現破口.

以上兩件事可以同時發生.
卡斯特羅算係最温和嘅共產黨領袖認真
至少想走嘅古巴人佢都冇強留
日本台灣應該試下,買私底下唔買到副引擎番黎研究研究
雖然日本做到IHI XF5 但如果拎到俄佬引擎都可能補到技術缺口
美國亦由得古巴同北韓一樣玩自閉, 只要唔威脅到國際秩序, 出國際場合守番規矩, 其實西方世界真係唔係好有心機理呢D地方的內政架.
士氣都好重要,
老兵帶頭走,新兵:「屌佢都走我留喺度把撚」
新兵帶頭走,老兵:「屌佢都走我留喺度把撚」
美帝比先講
最憎人搶生意
日本的話, 主要想攞設計概念, 材料工學上日本比俄國勁太多.

俄國設計 + made in Japan材料, 壽命同可靠性最少應該提升兩倍.
日本同左英國搞6代機wo ,英國用勞斯萊斯引擎
設計概念呢家嘢, 冇人會唔要, 參考的嘢永遠多多益善.

勞斯萊斯都應該對俄系引擎有興趣, 睇下有冇乜嘢new idea可以參考, 用喺6代戰機的引擎設計上.
佢無機會, 你放心. 每一個入左監既人, 都唔會有命出到黎.
No source = fake news, 唔使理,可以瞓,肯定又係心戰放風

屌好撚興奮但係要瞓覺我唔想再夜瞓
必須負評.

人地文章好清楚咁講到明, 比利時係因為削減軍事開支,
2月時先發現自己原來乜武器都無, 唔係佢唔想俾.
仲有比利時既7700萬軍事援助, 你發雞盲睇唔到?

今次, 真係講到明要屌柒你
1 有可能
2 XXX 不可能

普京可以失烏東, 但萬萬不能失克里米亞.
一旦赫爾松有失, 成個克里米亞既供水會出大事,
到時不戰自潰. 雖然普京外行領導內行, 但作為獨裁者,
佢無可能唔知克魯曉夫送克里米亞俾烏克蘭係因為供水原因.
以佢既心性, 係唔會將精銳撤出赫爾松.
雖然梁天琦出左獄, 但唔會離開到香港, 唔洗諗.
周庭佢地都一樣, 遲早送中.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞