[D221-] 抗俄衛國 144: Slava Ukraini 烏軍成功光復Lyman 繼續光復盧甘斯克州的時代革命

1001 回覆
25 Like 5 Dislike
其實佢明顯係同俄羅斯有關係啦
一件elon musk引晒啲崇俄柒頭出黎反戰真係笑撚死人
呢度連登嚟
呢半年黎咁撚威武日日話要殺要炸
最近戰況不利縮晒入自己老母個閪
而家又突返個龜頭出黎撐elon musk反戰和談
肉酸到
班契仔不嬲無腦
佢一開始可能真係同蛾狗冇關係
但當蛾主動用網軍fake news幫佢坐到總統位哥刻
佢已經上左船落唔翻嚟
班大陸粉蛆同鄕土癈老真係撲晒出嚟
我認為俾佢威脅成功咗反而更加混亂喎

如果核威脅收尾呢張牌打得成
咁班生蕃國家咪下下侵略失敗都可以用核威脅收場?

原本潛規則核武就係最多用嚟互相毀滅嘅最後自保用途
而家俾你俄佬偷到雞 中國打台灣咪可以又用核威脅當侵略工具嚟食住你?

班伊朗北韓中東國家即刻爭住研發核武
歐美容忍核威脅做侵略工具而唔駛付出代價嘅話 咁就真係國際秩序崩壞
不過認為美國只係支持烏國攞返烏東啲地土
KEEP返出兵前條界,好似當年打退返北韓之後無追擊
班資本家冇美帝政府照住一早比啲第三世界反哂枱啦
依加普狗打住收歐美資本主義皮嘅旗號沖過嚟
一縮=global south反cup到時自己都玩撚完
或者咁講,第一日蛾佬入侵,班友以為最多係都係烏克蘭失烏東

無人諗過會到現在蛾佬會好似現在咁輸到就快亡國咁,所以班資本佬先驚

所以家陣班友先想勸大家收手,跟番原本個劇本行
打入俄境可以打去邊
我嘅意思係美國個款唔多支持攞克里米亞
而家邊一個先係好desperate想要談判好明顯

https://mobile.twitter.com/nexta_tv/status/1577268196528181248

美國唔會理烏克蘭打唔打克里米亞, 只會理烏克蘭可唔可以打到俄羅斯"自我滅亡", 月供15億擺明想烏克蘭打到2046, 撚死俄羅斯
我估經過上次阿富汗既失敗經歷,第時對台灣都係用月供方式
對住對面嘅火力咁嘅避彈衣有冇用

好奇 現代戰爭啲軍人係點死法
真係因為子彈/小碎片?
之後個要比既成本仲大,任何核武國都會主動侵略,烏克蘭倒下就到歐美直接本土受威脅,到時連基本既國際貿易都做唔到班商家仲點賺錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞