[D221-] 抗俄衛國 144: Slava Ukraini 烏軍成功光復Lyman 繼續光復盧甘斯克州的時代革命

1001 回覆
25 Like 5 Dislike
呢條傻鳩本身就係反社會人格
電子產品 門面上先要走得最快 (台底唔知)

一個唔該又比美國制裁 又輸多D
正常來講製造仇恨,豎立敵人,來轉移對政府不滿
同納粹仇恨猶太人,覺得佢地係萬惡之源一樣
個引擎又爛得幾完整
幾好睇
They should step forward by themselves。

21世紀現代人,有責任要自己分析,我唔會喂埋懶人同蠢人。

我只會講“如何尋求,分辯事實”同點樣系統,科學化地分析,之後的事就交俾每個人自己用學到的原理同skill set去做。

願唔願意學,唔再做蠢人,係佢哋的事。
我見isw張map琴日卡爾科夫北邊同俄邊境開戰
前日張map無綠圈
鬼叫俄中冇辦法自己整到同西方世界一樣的電子工業咩

如果佢哋有呢個能力的話,連美元霸權都唔使驚啦。

BTW,其實早喺80年代,前蘇聯喺電子工業科技發展上已經追唔上西方世界。
咁好難既,唔係每個人都有時間了解時事 或者其他topic既真相
特別呢個年代好難fact check

原則上我同意Wenliyang
不過我都有時間同興致先會貼柒頭堂等佢唔好教壞人,
正如見到giotto我地都屌啦
1 step forward, but only 1 step for stranger, no more.
有時間都留番俾你覺得重要既人.
有啲人, 明明好和藹, 好善良, 比大多數人都好,
不過受限於資訊, 佢唔了解自己身處危地.
呢啲人, 係值得你花時間去救.
網上strangers, 一句足矣.
而家俄軍每敗退一次, 都留低大量裝備.
打下一仗全靠呢啲
我曾經講過, 民主其實就係科學, 係科學思維既政治體現.
講求事實, 講求數據既民主體制, 先可以同科學發展有效配合.
極權只會令謊言滋長, 係發展唔到基礎科學, 頂多係科技應用.
俄羅斯衛星通訊社:
俄國家杜馬將制定法案允許有意願的議員參加特別軍事行動

“統一俄羅斯”黨議員維塔利.米洛諾夫向衛星通訊社表示,俄國家杜馬將制定一項法案,如果議員願意參與在烏克蘭開展特別軍事行動,那麼將取消議員緩期部分動員的權利。

現行法律將俄羅斯議會上下兩院議員們排除在可能被動員的行列之外。

米洛諾夫稱:“我們與‘統一俄羅斯’黨總委員會主席團書記安德烈.圖爾恰克討論了這一情況。他指示那些從事有關議員地位立法的人員研究這種情況,以便可以立即改變一切。”

這位議員解釋說,那些願意被動員的議員們面臨著這樣一個情況:他們無法處理自己缺席俄國家杜馬會議的問題,因為法律沒有規定任何前往戰區的問題。他還指出,議員們沒有因在頓巴斯工作而獲得額外收入,他們自願前往該地區。議員補充道:“很重要的是,我們用自己的錢去。”

https://big5.sputniknews.cn/20221002/1044422505.html
呢種垃圾理論而家喺啲俄毛大流行緊
中外都係,懷疑係line to take黎
佢地而家個logic係
宣佈吞拼4州=大勝
俾烏反攻失領土?wfc
總之宣佈吞拼就係大勝啦屌
要最精銳嘅死守一個地方真係正,等如自廢武功釘死自己有生力量變左又唔睇得又唔打得
啱啱睇到段片
話俄軍有能力威脅到美國嘅核武得白揚M
同埋同款潛射版R-10
估計數量多極有限
因係得呢款係洲際導彈而又係用固體燃料
咁同話自己9吋長四指粗有咩分別?
你UP就係? 痴痴地.
應該咁講, 資本主義 + 民主制度 + 普世價值鐵三角組合, 係目前人類咁多年歷史總結出來, 喺現實世界族群發展"最優解".

當然, 有D族群"終極目標"唔係為佐族群自身好持續發展, 例如阿富汗塔利班, 非洲部落模式, 佢哋根本WFC族群持續發展的話, 咁乜嘢政教合一, 獨裁, 神權, 君權槍授等等, 我哋可以講D乜?

一切, 我都認為係睇該族群主流的"終極目標" = 根本價值觀想追求D乜.
第10第45特種旅 第7 第98第76空降師
5支勁嘢擺晒喺南線守水塘 笑死
普特拉既指揮先係烏克蘭既致勝關鍵, 普特拉萬歲!
https://datastudio.google.com/reporting/dfbcec47-7b01-400e-ab21-de8eb98c8f3a/page/IzToC
搵到個唔錯既網,有哂開戰到而家既所有數據
呢D有冇研究價值
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞