[D221-] 抗俄衛國 144: Slava Ukraini 烏軍成功光復Lyman 繼續光復盧甘斯克州的時代革命

1001 回覆
25 Like 5 Dislike
Himars美國立場係唔可以用黎侵入俄國本土
其實一早表左態
俄烏都只係各自表達佐同一樣嘢: 呢場戰爭只有一方完全達到目標先會結束.

至於用核問題, 正常博奕論來講係唔會, 但如果普京真係遵守博奕論思維的話, 佢一開始就唔應該發動侵略戰爭.
今次對十九好失望
^聽左最新個2,3集非常同意

幾個月前又係有一集 話談判都好合理呀 個時未有進攻既行動
明顯個氣氛就覺得烏克蘭應該和談 蝕少少唔緊要

平時成日係度講咩獨立思維之類,點知依家就跟埋D左膠諗法
其他人好反戰 既人講呢套言論都可以 唯獨係佢唔得

成日講咩 近年領袖軟弱去到呢件事 19係呢件事上知識唔夠就最軟弱
大家驚足幾十年既公敵 竟然有日降格到金仔恩既地位重唔打落水狗 幾時打
呢次縮 唔通普京幾時都拎核彈威脅你就讓佢咩,on9
唔可以打擊俄羅斯本土姐

咁美國不嬲冇承認克里米亞係俄羅斯領土
咁玩變骨
打唔算唔合理,衰高估自己啫
如果執行力夠,真係一戰封神

半年嚟俄都係嚇鬼,決策上保有合理性
冇諗過真係會用核
咁就睇普京會唔會做佢一生最後的誤算=對烏克蘭用戰術核。

呢個係普京親手簽署俄羅斯聯邦的死刑判決書。

大家放長雙眼睇,記得儲定汽水蓋
應該係坦克入面炸左出黎著火燒到變骨,幾乎第一野就已經死左之後條屍繼續燒咁樣

算好彩仲有排骨,以我所知俄系坦克爆起上黎全身氣化既最多,真正渣都無得剩
LM
北溪綜合, 詳細source自己google
1. 爆既位置係瑞典同丹麥領內, 接近德國波蘭
2. 氣體高度可燃, 一漏要封鎖大面積
3. 北溪開關由俄羅斯控制
4. 瑞典領內三日漏既氣已經係瑞典今年碳排放既四成
https://foreignpolicy.com/2022/10/03/nord-stream-russia-sabotage-investigation/
5. 俄羅斯聲稱幾日前已關閉北溪, 但直到現在仍不斷有低壓氣體流出
https://www.nytimes.com/2022/10/03/world/europe/nord-stream-2-pipeline-leak.html
6. 事發前兩日, 兩隻瑞典軍艦一直近事發地點巡邏, 其後突然直衝去俄羅斯飛地
https://twitter.com/ErikssonDan_SE/status/1577231789411553280

再講係美國做前先諗清楚
到底呢場戰爭最後個結局會係點?
其實Pompeo內心都唔鍾意侵,Pompeo更唔鍾意共和黨親俄派

*Pompeo都有份俾俄羅斯制裁
愈做愈偏右 太趕客
地圖又要改寫

Russia is fully committed to the statement on the inadmissibility of starting a nuclear war, stated the #Russian Foreign Ministry.
我開頭都有諗美帝有份
但之後成班五毛波台狗出哂嚟統一口徑就知咩事
加上烏克蘭上風緊點會無啦啦去得罪歐洲盟友
美帝唔通為一時嘅天然氣利潤永遠同歐洲決裂咩
On9 你未試下用,用核等於改變二戰已來成個世界格局
中俄成日都想重建世界新秩序
佢地就係想衝擊呢個秩序
事實係
一戰二戰,主動挑起戰爭嘅國家都無好結果
重建前提就是先破壞秩序
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞