[D221-] 抗俄衛國 144: Slava Ukraini 烏軍成功光復Lyman 繼續光復盧甘斯克州的時代革命

1001 回覆
25 Like 5 Dislike
未淪落到用番攪盤電話已經算係咁
德國挪威丹麥夾份買16架斯諾伐克zuzana2
第一排果d點只十年

台灣啲黃俄二毛
可能普京真係咁諗呢
https://twitter.com/nippon_ukuraina/status/1576492330798157824

5月從萊曼撤退時烏軍的留言。

俄國豬給我記住,我們一定會回來,那個時候你們會死無全屍。

好撚型
唔係幾信
支支會唔賣屌米vivo哥啲比佢
洗撚理佢. cap低張圖, 日後拎出黎恥笑佢一世.
一如鄭垃既主力未出.
奶唔到習帝,布甸又得咩?
恥笑佢哋都冇意思

呢D人面皮厚過二戰戰艦裝甲, 以無恥為榮, 唔動到呢堆5毛背後現實利益, 佢哋唔會知痛.

直接block哂班生蕃, 等佢哋喺番同溫層取暖算9數.
巴打睇唔睇到? 古巴, 北韓生活正喺度同俄羅斯招手
大陸D衰野又唔理
恥笑佢, 係為左令追隨佢既人, 知道自己睇錯人.
呢啲人做外宣死不足惜, 但被人呃既人, 有部份只係蠢.
對蠢人, 唔洗做太多, 但基本FC既事仍然要做.
對佢地多言無益, 放個事實喺佢面前, 蠢唔晒既會醒.
做左FC本份, 佢醒唔醒就各安天命.
裝睡的人永遠叫不醒
入咗darkside 痴去中國 好快天主就收佢
華為小米一早退出左俄羅斯市場
中銀工商都係
https://ukrainian.itch.io/ukrainian-farmy
有人整左烏克蘭拖拉車game
唔洗同果d人嘈,就算真係攻到莫斯科都會有藉口
https://udn.com/news/story/122663/6655581?from=udn-ch1_breaknews-1-0-news

澤倫斯基矢言 一週內奪回更多烏東領土

烏克蘭總統澤倫斯基(Volodymyr Zelenskyy)今天矢言,「一週內」將從俄羅斯軍隊手中收復該國東部頓巴斯(Donbas)地區的更多領土。

法新社報導,澤倫斯基在晚間談話中說:「這週裡,頓巴斯地區升起了許多烏克蘭國旗,一週內還將出現更多國旗。」

基輔宣布部隊開始進入東部重鎮利曼(Lyman)之後,澤倫斯基發表談話。國防部稍早發布一段影片,畫面可見士兵身在利曼,舉著黃色和藍色的烏克蘭國旗。

澤倫斯基警告俄羅斯人,只要下令入侵烏克蘭的俄國總統蒲亭(Vladimir Putin)繼續掌權,他們就會被「一個一個殺害」。

他說,「除非你們與這一切的始作俑者、發動這場毫無意義戰爭的人一起解決問題,否則你們將被一個一個殺害。」

澤倫斯基還痛批,這場戰爭是「俄羅斯的歷史性錯誤」。
咁無義氣唔救契弟(哥)
至少做左最基本既事, 盡最基本既道義.
sometimes we should 1 step forward,
maybe a rescue for someone.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞