[D221-] 抗俄衛國 144: Slava Ukraini 烏軍成功光復Lyman 繼續光復盧甘斯克州的時代革命

1001 回覆
25 Like 5 Dislike
佢一向最叻係權鬥,其他嘢佢識條鐵咩
佢訓身就真係傻過俄佬啦
打台灣打唔入會俾人發現2仔底冇料到
本身玩防疫玩到經濟一潭死水,打仗開支巨大
又會俾人加重制裁,經濟雪上加霜的話,政權穩定都成問題
何況佢地不嬲都係政治行先
二十大前啲敏感時機點會搞大動作
陪俄佬柒完之後可能習習個位都坐唔穩
而俄佬再唔妥佢都冇用,
而家現存可以對俄佬經濟伸到有力援手既盟友就得返支那
俄佬之後都係要俾支那食住,契哥變契弟
民主黨起碼支持transgender參軍先

條柒頭想做Freerider呀嘛
諗住蛾狗三日收工可以嚇到台灣自動投降無血開城
蛾狗21年9月到已經集結緊
同期支支郁都唔郁吓
根本唔會同步打台灣
從來只係想freeride姐
支持參軍都公道, 起碼權力義務對等
而唔係剩係爭取特權
上面部坦克掛彩虹旗搞到好LGBT feel
巴打正解
其實響euromaidan之前烏克蘭既國族意識唔強, 真係要打比喻就有少少似60-70年代既香港/台灣人睇大陸人既心態. 而且克里米亞果陣係突襲, 所以大家只係覺得換左黃龍旗既感覺
係啊
但係啲排跨撚就係連遵守公民義務都唔畀
特登
因爲布甸成日話西方支持LGBT係文化墮落頹廢嘅象徵,就連西方自己啲右撚都畀人洗埋腦相信係噉

而家就證明邊邊係廢
中共已錯過左最好攻台時機
之後西方唔洗怕俄國 又加重軍備
要拎台灣更難
咪玩啦

11-4月每年台灣海峽吹東北季風

佢肯,班軍佬都唔肯
如果有制裁
佢d能源都多到要倒落海都散唔到貨
冇科技都係死
同埋克里米亞而家徵召嘅士兵大多係Tartans,本身就係蘇聯喺二戰後種族流徙嘅受害者
將領廢 後勤廢
冇㗎

終戰後,俄佬一定要鉅額賠款

你有能源 有糧食 ,正好拎黎還。

後生個批,有知識有學歷個批,二月底已經出晒國

冇知識冇學歷個批,變晒炮灰

個勢弱啲

哈薩克已經反你檯

仲有高加索地區 阿美尼亞 同格魯吉亞

中亞黎緊係大混亂
https://twitter.com/elonmusk/status/1577428272056389633?t=SjUPaERsiYLc6LoP0E0exw&s=19

elon 呢頭幫俄羅斯講野
果頭反口繼續買Twitter
覺得成件事有d鬼
Zelensky直至2022年4月都想同俄羅斯講數,烏克蘭只係想要番烏東兩州(2014年2月俄羅斯非法佔領烏東,而家2022年俄軍必須完全無條件撤出烏東),但烏克蘭可以擱置Crimea(Zelensky pr技巧當然唔會講放棄Crimea)拖落去,只係俄羅斯完全唔領情
對人唔真心
就唔會有朋友
毒撚國家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞