[D221-] 抗俄衛國 144: Slava Ukraini 烏軍成功光復Lyman 繼續光復盧甘斯克州的時代革命

1001 回覆
25 Like 5 Dislike
打阿富汗20年平均計200億美金一年
15*52=780億,不過開戰真打係貴啲
打頭號對手唔駛自己出命絕對係值
Fine, 對比orxy 原本嗰標題,我已經好客氣,既然你唔認同我唯有尊重

7700 萬歐元對比利時的確係接近零,仲要係原價計,得啲步槍同子彈。對比gdp 比較接近嘅荷蘭,已經送咗harpoon/phz2000/大量ypr-765(m113荷蘭版),丹麥無直接送裝起碼都有夾錢買zuzana 2

唔阻你地討論
建議加佢個名喺置頂Giotto 隔離
kitty hawk成架拆咗啦,退咗成十幾年
你收皮啦,鑊鑊都係咁,面皮9尺厚嘅毛毛
如果佢哋放棄自己的擴張帝國, 稱霸地球夢, 侵略他國以掠奪資源. 只為佐保持自己專制獨裁, 寧願唔要西方世界文明同經濟發展, 佢哋鐘意自己同自己玩, That's ok.

北韓同古巴宜家都係放置play啦, 唔差在多兩個, 只係覺得有D可惜而已, 白白浪費哂成個亞洲大陸的天然資源, 但冇所謂啦, 反正西方世界人類, 都慢慢步向宇宙發展時代啦, 到時有宇宙咁龐大的資源, 地球其中一塊土地仲有乜嘢價值
美帝個玩法
隨時幫台灣反攻大陸都得
聖經有個故事,好適合回應你

耶穌擡頭觀看,見財主把捐項投在庫裡,
又見一個窮寡婦投了兩個小錢,
就說:我實在告訴你們,這窮寡婦所投的比眾人還多;
因為眾人都是自己有餘,拿出來投在捐項裡,但這寡婦是自己不足,把他一切養生的都投上了。
美國大把倉底貨想清咁啲想用係烏克蘭身上,俄豬去到都係做炮灰
我唔需要你尊重,係想你諗清楚先講,
唔好講啲唔講啲,講錯晒人地文章既重點。
與其係咁,不如你齋貼link就算,
唔好summarize,等大家自己睇就算
應該15*12=180億
咁計法抵過阿富汗
好奇norway果啲氣邊度嚟
比利時係歐洲最有錢嘅國家之一
北海油田
篇文嘅重點就係比利時對烏克蘭軍援係一場show of shame 羞恥嘅展示,標題已經講咗

你可以唔認同orxy 嘅論點,但我無理由改人啲野
我冇楊提督你咁好相與啦: 佢根本係有心故意講D唔講D, 想引導方向.

證據係呢條有唔止一次, 而係次次都係講D唔講D, 唔係有心故意為之的話仲係乜?

典型中共"網終輿論引導員", 故意誘導的手法之一
人地既show of shame, 係寸緊比利時武備鬆弛,
結果懶兵千日弊在一朝, 但唔係寸佢唔俾.
佢既標題同你既評語已經係兩個唔同既概念
你話無理由改人啲野? 你明明已經改左.
唔醒起佢唔係EU member
見到個arrow以為係唔知邊度入口
篇文一半篇幅都係講緊比利時有咩可以比但唔比

m109/iveco/dingo 依啲都即將退役
人地標題係A Show Of Shame - Belgian Weapons Deliveries To Ukraine

而唔係A Show Of Shame - Belgian military's lack of readiness
痴撚線, 文章開始已經講武備鬆弛, 自己都唔夠,
自己都未搞掂仲捐乜鳩? 傻的嗎?
你真係完全無summarize既能力.
一個月15億美金可以試新武器,又可以打撚柒蛾狗,抵到爛啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞