[D221-] 抗俄衛國 144: Slava Ukraini 烏軍成功光復Lyman 繼續光復盧甘斯克州的時代革命

1001 回覆
25 Like 5 Dislike
俄羅斯有冇女兵?
普京仙福永享, 壽與天齊
有睇鹿鼎記應該都明
唔好意思, 我忍唔住, 大家繼續諗下咩標題
實有架 不過大部份所見既都係男
但呢個只係治標唔治本,對主張”從根本上解決問題“的本人而言,我個人對呢種方式相當有保留。

當然,楊提督唔使同我講”本治唔到“,我非常清楚,但我對此傾向採取的係isolation policy,rule of engagement為主。總之佢哋會有一席之地生存,但係夠膽踩過界的,就一拳車埋去唔留情。
呢個係俾俄羅斯signal:只要俄羅斯用核武,北約同美國就入場打。

理據係核武對NATO成員國造成的污染視同領土被攻擊,足夠啟動article 5。
呢啲係我長期同藍絲對話後得出既結論. 如果要從根本上解決問題,
只有中國瓦解+被歐美殖民三百年+消滅中文, 先有可能做得到.
係你先仲咁好氣同藍絲“對話”,我2014後心已死,已經放棄佐:因為連“溝通”都講唔上。

用大家都聽得明的語言自說自話,唔係叫“對話”或者“溝通”。
而且當年事實上真係唔夠打
烏克蘭為佐呢場終會發生的全面侵略,已經準備佐8年。
直接啲消滅呢個垃圾民族會唔會好啲
文明價值觀唔容許咁做

而且消滅民族只係解決有問題的族群, 解決唔到令呢群人出現問題的idea(極端民族, 宗教主義), 假以時日終會以另一個樣貎再現於世.

唯有idea先可以打敗idea.
我成日覺得如果美國由民主黨管外交,共和黨管內政
應該係幾好既combination,各取長短
但無咩可能

但係本身啲裝備唔差
只係私人市場有更多更好嘅選擇
[D224-] 抗俄衛國 145: Slava Ukraini 烏軍突破赫爾松戰線進攻中
https://lih.kg/3169020

開定先
單兵軍工野,喺一定效能下,最平嘅野。而“一定效能”係睇軍方點set 個標準,有時會係軍方揸旗嘅人outdated 跟唔切。
另外買私人市場野用,應該係美國傳統,軍方係咁,有啲州警察會自己買私人槍當更。
美帝有standard裝備比士兵
但落到場standard 野岩唔岩用就士兵自己決定
有得簡就緊係自費買靚gear
(始終用私伙野點都順手過standard gear)
有冇人覺得某國先係最on9
一開波扮排除萬難咁支持自己兄弟
但事實又唔敢訓身,偷偷支援
去到俄佬唔夠打又想扮返中立
結果連俄佬都唔妥佢
依家三頭唔到岸 柒到無得再柒

如果佢一開始訓身支持打埋台灣可能西方真係顧唔到兩邊
又或者直接軍援埋俄佬打埋烏克蘭一份
咁樣先叫真兄弟全力支持
俄佬都叫博盡無悔,某國真係唔知做乜柒
依家真係乜都無啦,連兄弟都瓜埋,自己就除咗個柒字
而家烏軍下下都用包餃戰術,蛾軍好似唔識得應變咁,搞咩
普京帝要寸土不失 寸步不退嘛
識唔識應變/有冇應變計劃, 有冇資源抵禦, 同執唔執行到防禦計劃, 係三個independent set

而家俄匪應該係三者都同時仆直
動態邊界
睇2019 就知條撚樣優柔寡斷到喊
一係鎮壓到底一係撤回都拖足成年
最尾拖到武肺先唔知做乜撚 又鎮壓又撤回
佢真係長期都係喺可做嘅選擇入面揀最差果個
中庸之道既國粹 你迫條鐵咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞