[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#98 人手一部SONY M9

1001 回覆
2 Like 9 Dislike
廳已經有部c2,房細同埋有個書架擺唔到c2 太高頂住

反而aw3423dw橫冇問題
請問ching 以下兩部會點揀 唔計價錢差1千多d

Samsung Neo G7 ( VA mini led + curve)
LG 32gq950 (ips)

一般打機(PS5) 同文書用
謝謝
neo g7 VA+mini led 對比度秒殺32gq950
32gp950唔係特別出眾
Cancel
Aw3423dw
睇字差
反射處理差
要有心理準備
官網客服12xxx, 日本買連shipping都係9k幾
差咁遠 不過日本貨2腳插頭?同埋邊到買,amazonjp?
官網/amazon再用集運/轉運,好似要買埋pro support先可以喺海外保,唔係好sure. 最好問下官網個live chat/睇下啲保固條款
唔該
條電線自己買一條就ok, 幾蚊一條
文書用曲?
其實都用得到 但主要打PS5 多 同想小弟唔係好識 mini led一定係用VA panel?
上個post本身睇緊27-28吋, 之後望望下想轉32吋
貼左d紙係而家個mon度, 模擬32吋既感覺
發覺都係太大 好有壓迫感, 張檯唔夠深
決定揀返27-28吋4k 144

繼續爬文發現今個月仲有隻KTC M27P20 Pro好似幾勁
https://zhuanlan.zhihu.com/p/562804712
除左底座柒之外(應該用Ergotron架), 大家認為有乜問題

好似隻隻mon都有各自既問題咁
支那牌子本身已經係問題
有ips 但成15k(x32 fp) 仲要少1半分區
大陸小作坊產品
自求多福啦
KTC唔係上市公司黎咩
不過不予置評啦
唔知點解換左LG C2玩POE會有少少lag機
之前都只係用緊LG34GN850
利申:用緊3090Ti 所以冇機會係張咭唔夠力
少咗40Hz加上response time太快,pixel保持時間長咗所以會有judder嘅感覺,另外有冇鎖FPS? 穩定嘅frame time都好重要
巴打張枱幾深?
玩4k係咪最好32定27都得?
24都玩得
不過32爽d
6x cm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞