[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#98 人手一部SONY M9

1001 回覆
2 Like 9 Dislike
幫朋友買Mon
主要用途都係打下文件 睇下Youtube
預算2千樓下

暫時睇中ASUS VZ249H 有無伏?
or 有無其它推薦
順豐咪好 Kerry次次送到過嚟個盒都會扁
尋晚八點就冇貨了
m9無哂

我其實唔急,等入伙先用得,不過見減價就買左先
rog都幾穩陣
買過隻 3隻pg259qn 都0死點
rog都幾穩陣
買過隻 3隻pg259qn 都0死點
買過4隻lg , 3隻asus
全部0光0死
上年十一月入手C1
平均一日用三至五個鐘
用嚟長期玩家用機(apex,2k,GGST)長玩依三隻
加下YouTube 其他睇片
未有印
粗用到仆街
用不時打打下急屎
成日Hold住同一個畫面半粒鐘
27gp95r駁ps5打機多(暫時未有電腦),冇聲打機好無癮,想買套soundbar 求推薦,(暫時睇中LG Eclair QP5 貪佢細)想問下各位ching 點set up?(因為試過用最普通果啲usb比電3.5mm果啲喇叭仔唔得)
近年d OLED TV都幾長命
Thanks
用緊3.5mm to rca 駁mon 同speaker
其實都係睇你個speaker input 係有咩
lg個mon usb 有分上下行
上行駁左先可以用下行usb駁speaker/keyboard 等等
建議google 研究下先
不過就比起新機無咁光
又或者可能係習慣咗光度定錯覺呢
得一個Usb頭同一個3.5mm頭,同埋想問點先可以令個mon 啲Usb port供到電?
光度會衰退
如果要用mon 個usb 供電,mon upstream usb 要插電腦先
mon usb downstream 另一條線落speaker 先有電。。
方便啲建議搵隻usb 插插蘇供speaker 電算
買個有3.5 input 既active speaker啦
都係睇筆直同有幾多位做人
最多人買咪iloud micro monitor
我試過啦,但駁唔到去ps5度,我ps5 HDMI 線入27gp95R度,但我隻垃圾speaker得3.5mm 同一個usb,就係唔知點令到隻野有聲😂
話口未完 岩岩諗住用黎打下機 呢家間唔中個mon係到自己閃
係美馬買 係咪要換貨 重插過d線 update過display卡driver都係咁
LG c2 42 SSP買咗$8260
用logitech MX keyboard 同mouse轉去藍芽駁mon,個control可以唔用
想問下點check 係咪wbe panel?
Ps5----hdmi—mon
Mon—usb upstream — 電腦
mon -- usb downstream -- speaker
mon-- 3.5mm -- seaker

咁樣唔得就要買過隻speaker 了
其實會唔會係隻mon 較左靜音
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞