[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#98 人手一部SONY M9

1001 回覆
2 Like 9 Dislike
PG259QN $349.99
唔係呀
上年48吋好賣 佢先出埋42吋
外國大把人拎黎做mon
外國屋大
用唔曬都冇所謂,開個G sync搞掂,加上你之後有可能會upgrade㗎嘛,主要係360Hz塊panel對比度高過普通IPS+反應快+硬件G sync(低輸入延遲),
你部機個spec玩主流FPS game應該都有至少200+FPS
1080p唔買360Hz真係冇意思,不如去買1440p 165Hz,
唔該哂🙏🏻
咁有邊部360hz IPS Gsync fast response推介?
睇第一頁
budget希望$2500內
amazon睇要$398
邊到有$349賣?
新手一問
係amazon買mon如果有光點/死點有冇得退?
跌得咁急 上星期最平好似都86xx
得一間細鋪79xx 伏伏地
正常細鋪仲係8千幾
有C2 42 既巴打

想問下部電視有冇多重檢視功能 啫係類似咁樣https://youtu.be/qSj014W8ZEM
換想4K mon for 睇戲only
60同144 係咪分別唔大
Mon分別唔大
電視有memc補frame 分別就明顯d
自己學下點用amazon, google都有...
應該冇問題
不過佢要自取或者收運費
有冇問題都退得, 冇問題嘅而你又開咗盒就有機會要俾restocking fee同return shipping, 但通常都唔理你, 除非你成日退+退好多
BenQ EW2480
點睇
想買個24 吋
有冇其他推薦?
大概1600以下
想問吓各位用緊C2嘅巴打用緊咩speaker? 因為我而家係電腦用USB駁落speaker到,然後部console就用HDMI駁落個MON到再用3.5mm頭駁返落個speaker到出聲。但係C2好似冇3.5mm頭,所以想知巴打們係點駁法
內置speaker
上網睇啲review話個內置speaker都幾弱吓
換喇叭
optical 囉
仲有部差唔多既Odyssey OLED G8
唔知最後定價會點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞