[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#98 人手一部SONY M9

1001 回覆
2 Like 9 Dislike
用左c2 幾個月 好爽
其他巴絲用家有成點
set嗰時冇郁過,只係NVIDIA板面有set
少玩FPS ,少睇戲 ,少工作, 睇youtube 多 ,張枱最多30cm 深,買4K 32” 有冇問題?
視距唔夠
唔會
仲要每個hdmi device有獨立setting
睇片可以坐遠少少就ok
真係好爽
可視為smart monitor
用apps睇yt,Netflix,d+
可享受畫面提升+補frame
乜原來唔用apps睇 個晶片就冇效果?
駁pc會開allm低延遲會關閉部分enhancement
我全部片都係下載落PC到睇 molamola
我用dp轉hdmi有時會冇畫面要重插
所以肯定冇重置
用標準mode都有提升 但補唔到frame
解決方法:
1.用lg smartshare 串流返pc檔案
2.用android盒子用smb串流pc檔案
3.強制關閉pc allm 開低hz 補上去 但效果好似冇咁好
Mag274 update fail左
開唔撚返
你係咪冇插usb-b update
斷一斷電先 再插返入電腦試下
插哂 dp + usb b
Fail 嗰下已經撳唔反啲實體制
之後重開冇signal 冇rgb
Rma吧
垃圾msi官網又登入唔到
想問下用C2 既師兄
有無用DUAL MON 定1隻過
想留隻高HZ黎打FPS 槍GAME
唔同解像度+HZ DUAL MON有無咩大問題會發生?
以前駁過下雙mon 唔同hz唔同resolution唔覺有咩問題
不過太晒位 用返單隻c2算
想問下唔講價錢 C2同A90K有無話邊隻比較優勝啲 見大家推呢兩隻但好少講佢地有無咩分別。我淨係知A90K好似無g sync,但係其他方面例如內置APP之類既野就唔知各方優勢,嚟緊會想買所以問下大家意見
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞