[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#98 人手一部SONY M9

1001 回覆
2 Like 9 Dislike
想幫部舊機買過隻mon
IPS 1080p 144Hz 1ms
70%打機 20%睇戲 10%文書
有邊隻mon推介?
c2 42 跌到6字頭既話我即刻買
呢隻有最新嘅Ultra Fast IPS技術,even同樣set 240Hz動態清晰度都會好好多,同你推唔推到冇關係,用得著360Hz嘅game都係得幾隻csgo, valorant, fortnite, rainbow six etc… 全部都係CPU bottleneck咁濟,求其3060都上到360+FPS, 差唔到幾多錢所以等得一定等,傳聞仲有96分區全陣列背光,明年仲有mini led 576分區版本.

好緊火就買:
AW2723DF(LG panel出名垃圾qc漏光嚴重,但色水靚反應快)

/PG279QM/XG27AQM(友達panel中規中矩,qc穩定啲對比度高啲, recommended but貴)

主流都係呢幾隻,或者去amazon買msi/gigabyte(sharp panel)

但現時買2k 240Hz有少少唔值得,因為俾多少少同等一排已經有360Hz + Ultra Fast IPS.
***狗也不屌,垃圾qc都算,連售後都垃圾,自爆/壞咗自求多福
一係AW2723DF
一係等PG27AQN
sadcunt巴講得都岩的
不過睇你自己需求同係咪急要
唔洗打四次既
Samsung所有智能電話電池都可能有潛在風險
https://lih.kg/3161245

FHD 144hz IPS 1ms
除咗LG 24GN600
想問budget $2000內
仲有冇更好嘅選擇?
之前好似有巴打話跌到8000以下就買
俾多幾百有240/360Hz
有大戶沽貨
跌到7千5未
邊部可以比多幾百有360hz ?
我部機都舊啦
6700k + 970
144hz應該都好夠?
依個SIZE做TV真係難賣得出
拎嚟做MON 又唔係個個放得落 變相小眾玩意
半價都有機會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞