[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#98 人手一部SONY M9

1001 回覆
2 Like 9 Dislike
798 sony最後5部抵唔抵?
Sony inzone m9見字手快有手慢無
我張台冇位夾,岩岩好3邊貼住牆/傢私
同埋呢個時間上mini led/oled 好似好d
睇下27gq950 定價點先
可以鑽窿
m9睇review dp port好似有鑊氣
有冇ching用緊?
係wor,我會積極考慮下,thx ching
但仲有個option 係等32" mini led/oled
4K 60hz 我暫時好夠用,我唔打fps
只係屎忽痕見人用144hz 好流暢想體驗下
另外c2 都有興趣,我夠視距
但睇review上網文書好似唔掂,如果唔係唔洗煩
c2上網文書冇問題
只要唔係開高亮度 同長期靜態畫面
仆街好難揀
本來我之前carosell 緊宜家個mon 想換sony m9,有買家但宜家都要hold 住先
c2 如果我文書用就arm's length (我張台70cm 深)
睇片/打機就坐後d >1米
咁樣o唔ok?
ok
點睇ktc m27p20 promini led 4k 27 160 hdr1000
有冇賣6千幾細舖名可以tg 我
我發現之前誤會左40mm depth 係40cm
我完全夠晒視距,睇多幾個文書review 就應該去馬
咁快跌到6字頭?
我見最平7980
普遍8280
我見到有人講6880
但我唔記得邊度睇返黎,好似hkepc
都係行貨走贈品
cls
呢個價仲諗咩LCD
我睇返係7880,sor
你邊度見到7980?
Price hk
插dp唔開vrr就冇事,好似係
我張枱同你差唔多咁深
用緊C1 48無問題喎
文書多唔好買TV信我
打機多功能多就先好買TV
宜家冇wfh,唔多時間要屋企打下字
都係每日一兩個鐘頂多上下網
其餘都係打機youtube,neftlix
咁樣ok?
冇問題
Tv夠大
夠位俾你走盞
開視窗化得閒手動移一移位
咁多位巴打會揀邊部
m28u/vg28uql1a/mag281urf
27gp95r
thx a lot
唔洗追逐monitor 市場真係好
monitor 同gpu 一樣好似同消費者愈行愈遠咁
想要好少少就兩頭唔到岸
比3星電話嚇驚左
主要係街用 會自動開高亮度, 唔洗hold好耐都一樣有印
用兩年唔多唔少都會有印

文書機唔開最高亮度, 但都幾難唔會長期靜態畫面, 例如下面/上面 條bar
而且電腦mon使用年期係遠超電話, 隨時用十年八年

我對oled已經失去信心
所以決定疊埋心水等27gq950
開咗G sync嘅話windows入面唔使開vrr, 再講啲黑mon問題一早已經出firmware fix咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞