[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#98 人手一部SONY M9

1001 回覆
2 Like 9 Dislike
其實有冇得將個畫面縮細用

即係32吋mon, 畫面輸出留四邊黑邊, 淨係要中間既24-27吋輸出
咁就唔洗擔心32吋玩fps game 睇唔哂, 做唔到一眼關七
淨係玩fps game先用呢個mode
買個mon逐樣計真係好多concern
宜家冇一部機可以一統江湖,可能對消費者都係一件好事
我部note9 4年冇印

我c2都係用預用2-3年

電腦上下bar 有得搞嘅
下bar 自動隱藏 上bar用黑色主題

Lcd mon都保證唔到過保唔會壞
27gq950 我估可能=兩部c2 42價錢 夠我預玩4-6年
可以
ching
PA32UCR-K
ausu呢款新出
係咪最撚抵屌
1000nits+87% rec2020
呢d mon點玩fps
我都係note9, 仲用緊
下低天王鍵 成條bar有印 之後
下面仲印左whatsapp打字條bar同埋d button
上面仲有whatsapp group名條bar, group名都印左少少出黎
明明我唔係成日睇whatsapp
oh. 我講hdr mon計
等左好耐
終於好似出左個1000nits入門hdr mon
問下你
一望就知你同邊個最frd
電話室內正常亮度比較難有印
溫度都有影響 成日熱會加快燒印

另外呢條友用lg cx 做mon 兩年未燒印 可以參考下點用
我覺得佢唔算錫住用

https://youtu.be/QqVwlMmL4mw
插hdmi開咗rgb/4:4:4 full range之後反而白點變黃
反而16-235先似返白色點解會咁
我都有條benq halo bar
睇黎都唔算好唔夾🤣
spec幾美好

我用過初代pa32uc
黑位嚴重black crash冇detail
唔知呢部有冇改善
更正:black crush
6500k?

標準6500k 有d人會覺得黃
gamma 2.2
同notebook本身隻垃圾mon比都好黃
玩fps會係後者兩部比較有著數
Aw3423ad 非傳統RGB排列 睇文字會比普通1440P MON差
同埋要環境光較低畫面先靚
明白,咁我等埋lg同pg27aqn再比較下,thanks
有冇人知m9條火牛線係咪iec c7?啱啱係美森訂咗部想去買定條線先
諗住京東買MAG274QRF-QD 原來依家唔直寄香港
想問用京東集運係咪都可以寄到嚟香港
想買27吋4k mon既話 lg 95r定 samsung g7 28好?
而家11月中先送

我今日4點左右落單,岩岩12點已經shipped,中順豐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞