[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#98 人手一部SONY M9

1001 回覆
2 Like 9 Dislike
賣兩腳插電器 過兩日報海關有無得諗
本身諗緊U2723QE
最後因為反應太慢買翻S2722QC等遲d OLED/ mini led算
有無邊間包零死點
你部腦咩spec 先 推唔推得到
24,25吋就fhd 360hz買定 可以玩幾年
27就2k,165hz
星期日開心緊
Thx 巴打 等我用燒肺劵先
不過個mon太厚都會夾唔到 你查下先
1. 會
2. 唔會
Dell Premium Panel Exchange 服務保證在有限硬體保固* 期限內,即使只出現一個亮點,也能免費更換面板
dell官網無一部有4k 144
個價錢好過去搶一半價錢買lg算了
如果唔打機係咪都suggest買msi呢部
實價6千頭
https://www.youtube.com/watch?v=HUljS4X4zuY&t=265s&ab_channel=HardwareUnboxed
3:25
set faster會好嚴重overshoot
最好係normal
即刻set 160Hz ,normal mode 先 thanks
咩用途
就咁上網睇youtube 乜都睇下
可能有時打下fifa
本身諗住買U3223QE 好似5千尾
而家買 最細4k 144hz mon 係咪得返27吋?
上網搵 24/25吋 係冇4k 144hz,點解咁奇怪...
想問下 5000左右畢直有咩27吋4k 144推介
見d 人推介M28U, 唔知好唔好
27gp95r
MSI 打機1ms mon 有無伏?
之前死gigabyte display card 靠張msi舊卡老將 成功頂住過去2年做等等黨
諗緊係咪乜都買msi算
U3223qe 有2000:1係幾吸引
低反應超慢同反射處理差

因為24 25吋4k冇乜市場
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞