[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#98 人手一部SONY M9

1001 回覆
2 Like 9 Dislike
勁重度Fps就tn
不過都係一律建議ips
Va 唔係fps好d?
Lg 95r 好似好多人買?
因為平左好多,而且lg應該清緊舊貨

ps 等睇gq950
GQ950好似未見咩資料 除左billbill少少資料
Gp950可去馬 差不多
但如果我會有時打fps 加文書 用3080 呢隻mon係咪好選擇
如果唔係就SONY M9 但貴400
咁950夠了
Btw 點解有d會話950係120hz既
我無見過啵
其實UK仲有95R
不過都係貴一截 賣緊749 (Currys)

27gq950用mini led背光應該會貴好多
好似有1560分區

11k 15k
唯有再等下先
6bit不了 垃圾,講咩屌打,淨係價錢都貴一倍,Ultra Fast IPS都就出,明年已經有500+Hz, 你話你打比賽要拎冠軍咪買
RIP 要明年Q2先有,都係要買返SONY
Response time 又係同ips差唔多
塊TN得900:1 contrast ratio, IPS有1300+:1,高下立見,只不過BenQ今次冇亂鳩咁tune隻mon, 個standard mode叫勉強可以用,同360Hz G Sync IPS啲0.幾Delta E冇得比…
Fall time係快,拖影都少過IPS,有得微調overdrive, 但其實都仲係XL2546K同一代嘅panel嚟,如果呢隻mon喺2020出嘅話都仲有價值,但而家都就嚟2023,買佢真係搵笨柒
同一代panel就碌柒啦
都係比啲台狗慢慢搶
想請問下gp950 fps 類遊戲適唔適合
唔係喎 諗諗下不如等black Friday 先買
想買24-27inches mon,文書野多,budget < 2000

睇完測評覺得benq EW2480幾好,但係始終3年前型號,有無咩monitor推介?Thxx
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞