[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#98 人手一部SONY M9

1001 回覆
2 Like 9 Dislike
想問下最平4k 144係咪ausu XG27UQ
見五千頭就有 除咗無hdmi2.1仲有無咩大問題

加多少少上 95r 一勞永逸
95r 同m9 點揀好
95r暗部細節唔好
M9多bug 冇得srgb轉換 粗邊框
啲bug更新完firmware應該都fix得七七八八,個邊框咁都叫粗?
一定m9啦
有FALD唔同層次
想買都買唔到了,頭先amazon嗰5部俾巴打們掃晒了
點解仲係咁少平價Oled mon ,得philip個部,仲要香港冇賣?
不如咁問,香港啲代理幾何會入齊啲model
直上c2/a90k
我估加多少少夠買過部
除左PG32UQXE 之外黎緊仲有冇Mini Led 4K 144Hz揀
真係賣哂
我都撞爆咗部PA32UC
有冇得整,收你幾錢
美水黎
自己買panel換但中伏買到次級panel
難度高唔高我都想試吓整
唔高 易過砌機
但拆機要研究下佢點扣
lm
想換螢幕,平時打apex/睇片多。 顯示卡:RTX2060
暫時睇啱 ASUS VG279QM / ASUS VG289Q / ACER XV272U V / ASUS PA278QV。 請問應該點揀
我有隻極舊MON, 本身係放高, 用臂前傾斜返向下咁,
而家壞左, 想買個新24/27打機MON,
想問D 新MON會唔會話唔可以前傾咁?
如果用8-$9000 買D led mon,不如用多幾舊水換埋檯上oled tv算
放得落就係, 同埋睇你expect用幾耐, 各有所好囉, 不過LCD的確係overpriced, 96分區都要7000幾蚊... 但現時冇選擇, 明年應該會好啲, 好多mini led出
依家用type c插mon又幾方便
玩switch又唔洗插多隻火牛 雖然都仲係要插hdmi
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞