[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#98 人手一部SONY M9

1001 回覆
2 Like 9 Dislike
Apex會食埋display 好能on9
難聽啲講句,台灣一個打機勁嘅都冇,啲台灣狗玩到成隻bot咁走去買zowie

TN嘅藍光比例成20% 高過IPS唔少,對眼好快唔使要 dyac唔使俾貴錢, 買XL2540K都有, 只不過冇咁光,可以去download個strobe utility自己custom set BFI啲value
Apex set fps max 190+G sync算,除非部機好勁 (i9+x080以上)
咁都係算放棄zowie,2k都係27寸多,睇mon個位太近都係想換24寸多d。我見aw2523h有地方做緊3999先留意下,其實呢個價係咪都算平
成隻bot笑左
有幾多人真係會特登搞咁多
係香港都係推返啲ips比人算
Btw 呢排多左人賣二手xl2546k
me now
都叫有個adaptivesync
雖然個底座靚仔左
對隻27吋有興趣
本身心水係Samsung Odyssey Neo G7
但點解要整到曲mon!!! 16:9 仲整曲佢
即刻冇晒性趣
開咗HDR 但係睇netflix都係好黑。。。可以點搞
咩mon
ASUS VG289
經過google搵到32"內 - 4k 144hz hdr1000 既mon

1. LG 32GQ950-B -$9000
2. ASUS PG27UQ -$15000

敢問ching有冇其他推介,貪平應該揀(1),但心水係27吋
哇平好多 如果係amazon買保養點計
1個hdr廢架
2個hdr比較似樣 但停左產
ching是咪啱,我應該都放
thx ching
有冇ching 推介27-32inch, 最多得1皮內..
sony M9幾正,但香港有冇得賣...?
其實唔介意淘寶/jd
真係好想試下 viewsonic vx2722 4k pro
呢款幾抵玩
隔山買mon ,係擔心運送方式同保養條款...
想問下係amazon 買sony m9係咪要買轉插?
30日退換,有事就要去淘寶搵整mon嗰啲或者自己買panel換
淘寶京東7/14日內有問題點都有得換,好過喺香港買嘢7日內有問題都可以唔退唔換,香港法例完全係幫商家佬,對消費者0保障,去消費者委員會同海關舉報都冇用,所以先咁撚多黑店,你吹佢唔漲
唔開hdr正唔正常?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞