[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#98 人手一部SONY M9

1001 回覆
2 Like 9 Dislike
lcd冇幾乎冇真1ms
睇特定型號review仲好
我隻副mon vg27aq
禁粒menu制嘅時候 會彈個menu出黎 1秒後個menu自己消失
要重插過個火牛先可以正常用 就算重插mon後面條電源線都冇用 係咪開始虧
預設唔係set 快速咩 明顯開太快好矇
窮JJ路過

27” FHD睇文件會唔會好矇?

定24”FHD算?
我覺得好矇
如果程式支援縮放
建議用27" 4k
玩野咩,有錢我都識買4K啦。
原來用3千蚊4k mon都叫有錢
好心俾返個budget啦
用緊pg279q做主mon另外有隻u2417h做副mon,主要打機多apex valorant lol,gpu用緊2070s。
屋企用電腦個位有d逼想換隻24.5寸 240hz+做主mon,有幾隻心水睇緊一係就xl2546k淨係拿黎打機,睇戲做嘢就副mon。一係就aw2521h/aw2523h。有無ching可以俾個意見。
屋企壞咗隻24,
屋企壞咗隻24,琴日諗住出去睇下24,點知見到依家$1400都可以買到27FHD,所以就諗緊27FHD75定24FHD144好。

窮L 得$1500預算
想買21:9玩下

有咩推薦 打機都係玩賽車驚nba2k

見34gp950g 7xxx就有

定係innocn 40c1r 平玩算
xl2546k tn ,aw2521h/aw2523h/ pg259qn/ qnr /xg251g ips

Pg279q副mon
另外想問aw2521h同aw2523h個分別大唔大,係咪都係用友達panel?
27'' 1080p here
完全唔覺 除非你好高要求
AW2523HF未有review, 過幾日可能有,AW2521H就友達3.2, 新款冇硬件G sync, 反向升級
要買就買XL2566K,月中有貨,你預5000, 但加多少少已經有PG27AQN, Q4出, 1440p 360Hz 新IPS技術, TN like response time
明年年頭隻2k 360Hz mini LED有98% adobe RGB/98% DCI-P3
岩岩有都有見到Xl2566k zowie勁hard core gaming
咁都係睇定d先
明年有500+Hz + FALD, 買返嚟半年就outdated 360Hz TN+BFI+custom overdrive對hardcore FPS player嚟講係好嘅,不過都係嗰句,
請留意你張卡推唔推到
如果唔係打到好勁俾hardware bottleneck的話買zowie=搵笨, 等多排買2k 360Hz比較好啲,又或去amazon買隻XG2431/XL2540K用著先,2000幾蚊
csgo valorant呢啲都係食CPU, GPU求其3060都食唔盡
我唔會拎啲錢嚟傷自己對眼的
佢貴在個dyac only
不過台灣果邊死推zowie 痴線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞