[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#98 人手一部SONY M9

1001 回覆
2 Like 9 Dislike
某啲game support 120囉
開game會升120
自己查game list啦
sorry 想問睇1080p片有點對點即係咩意思
睇係想玩2k定1080p
即係 原生1080p mon 睇1080p片一定清過2k/4k既mon 睇1080p既片
另外你張卡未必穩定到個hz 數 除非你會升級電腦
雖然Vg279qm已經係3年前產物(但都仲算ok)
平,6千頭
有fast ips(rtings review)
色準好

不過mpg321ur-qd跌到6999都唔差
mpg321ur-qd 唔係無 fast ips 咩,其實無 fast ips 實際影響係咪只係玩槍 GAME 體驗無咁好?
M9真係有貨咩
搵齊美英日都無
要轉運,運費貴+高風險,乖乖哋等美國嗰邊返貨啦
揀最平買,£500都買到240Hz了
見到三叔g7 499磅 個價好吸引咁
有無 LG 27GP850 既朋友? 買左27GP850番黎用左一陣, 好似覺得個面板好似微微向入面曲?
唔係曲MON 咁, 係左右兩邊向入面U 咁, 唔知係咪哩幾年用個垃圾AOC 曲MON 用到宜家隻眼唔適應
曲mon後遺症
用緊袋底M1 Pro,喺Canada讀緊書,想買隻平Mon用(probably via BestBuy/Amazon CA)
有冇咩好推介
預2k HKD左右
最好有27",FHD都夠?我都係日日睇文,同埋會駁多部Switch得閒打吓機噉,麻煩曬咁多位巴打
問埋正價係幾多錢先
三星會自爆,爆完同你講係人為拒保,睇唔開咪買
想換AW3423DW,我見msrp美國官網係$1300usd,點解香港官網賣$19800hkd? 有無話好似好耐以前咁直接搵online chat嘅dell sales買會平啲?
yes 搵online sales 拎價
btw 都擺得落aw3423dw 唔差在換c2好撚過
估唔到而家仲係咁 知唔知$1300usd買唔買到
新手買mon前仲有週邊野想問

現時駁法

如果有kvm, 個喇叭係咪隊埋落隻mon度
我個喇叭係用usb

連埋keyboard mouse 咁隻mon咪要3-4個port位
定唔應該咁駁

同埋mouse插mon 先再落pc, 假設玩fps game會唔會有delay
c2大好多
𠝹21:9都有39吋
買過個喇叭/喇叭插pc
正常大部分打機mon 應該都係2個 usb port
技術上嚟講, Mouse keyboard 插mon係慢啲 因為資料傳送速度耐咗 但你絕對唔會注意到 只不過騰出一啲pc usb port空位比你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞