[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#98 人手一部SONY M9

1001 回覆
2 Like 9 Dislike
想問下27gp95r同27gp95r-b有咩分別
6090平?出邊5k頭wor,現金仲有得傾
你做hdr後製?
philips 27b1u7903 mini led分區背光 唔係點對點
幾千粒pixel共用一個調光分區 調光唔係非常準確
不過銷費級都係得mini led揀
*更正:消費級
本身想買m27q
去深水埗腦場連一個即刻跛都見唔到
垃圾到
又貴又廢代理都算
仲要唔齊款到根本搵唔到
食屎啦

想請問如果美Amazon買mon
火牛係要轉插定咩?
同埋退貨啲野係點
會拎嚟剪片/photoshop/illustrator
同埋私心想拎嚟睇hdr片
同埋有無ching知邊到用27b1u7903賣
price搵唔到有
修正:邊到有
同問,有咩唔同?
名姐
b=黑色
唔同地區model有少少唔同, 隻mon基本上一樣, 睇清楚係GN/GP/GQ先買(舊>新), B stands for black
可以用轉插, 但換線安全啲, 建議等隻mon到咗睇下係外置定內置火牛, 到時去買條英插嘅線就OK, 只要係產品問題/寄爛/寄錯的話退換貨amazon負責全部運費, 睇清楚最好係sold and shipped by amazon先買, 30日內都可以request replacement/return
拎嚟做嘢我會買27E1N8900, 不過就冇LCD咁光, SDR得250nits, HDR 500幾nits
或者DELL U2723Q/U3223Q
dell呢兩隻睇hdr太弱
唔買GP95R買Sony M9拎M9睇HDR好過, 一係就等GQ950
印象中pot食個icc食得好深
色彩管理>進階>變更系統預設值>進階>裝置設定檔>揀返你個icc
睇pot食唔食到
Thank you
但2k+144唔包運費嘅話同悠耳價差唔多
應該再格下價先
M27q/ mag274qrf(non qd)就悠二
唔係就amazon
唔係兩隻都係黑色咩
得1隻色咪有冇標B都係黑色囉
今個月係米出27GQ950
bilibili有消息但外國唔見
有無大概幾錢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞