[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#98 人手一部SONY M9

1001 回覆
2 Like 9 Dislike
c2
HDR亮度高d 對HDR比較有利
有機會保燒印
web os得好少apps 得主流apps 穩定性都可能差少少
input lag比a90k好

a90k
行android會多野玩D
都用到g-sync(rtings試左) free sync反而唔掂
畫面調校可能好D
唔好意思,想問下差唔多價錢嘅話,下面2k邊款比較好? 有少少想想試曲但又驚爆好少打fps,但會玩3A
MAG274QRF
G27CQ4P
s2722dgm
27gp850-b
M24Q
呢度係咪都係推 27gp95R 多過 27GP950 ?

950似係停產?
950 多堆冇人用既垃圾 貴啲
唔係咩
950 有燈型好多
MAG274QRF
950停產
但呢款係咪停咗產,得返市面上嘅剩貨?
請問32 吋 mon for ps5 同 pc ,但pc 唔打機,有咩好推介?
A90K反光做得好啲
不過睇完rtings之後真係冇理由買A90K
基本上幾乎所有野都係C2贏
仲要平4000
請問 LG 這個 "UltraFine 27MD5KL-B" 接 window OS 會否有問題? 及有沒有其他選擇? thanks!
C2反射率更低
A90k Semi-Gloss 有少少磨沙感
budget 10k左右

用緊pg27vq,呢排隻mon死死地

諗緊上4k144,換m9定等嚟緊隻pg27aqn,而家除咗42吋好似冇4k oled?42吋太大
我見到外星人有隻2k qdoled 好正好多好評

主要pubg,3a game,雜game
已有電視,唔洗for睇戲

27 or 32吋都ok,thanks
舒服晒
曲起碼32先有feel
我覺得一眼睇唔晒成個畫面就有feel
M9減100usd
m9玩fps都ok?我見美馬pg259qnr好撚抵屌
又唔洗咁貴,但怕用咗1440p幾年落返去1080會唔習慣

m9, lg27gq950
pg27aqn, aw3432dw

會點揀?
即刻落左單
宜家用緊4k 60Hz
想換sony M9 個支架同d signal 問題有d令人卻步
不過佢有usb-c 其實幾適合我需要,差唔多電都起碼直接駁到macbook
宜家等埋lg 27gq950 先,懷疑lg 27gp950 同m9 減價都係因為佢
27/32" 4K 144Hz, 正常hdr 其實應該幾有市場
買條arm都係幾百蚊..
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞