Canon 用戶討論區(29)傻仔先買Canon 狗隻三島一八勿入

1001 回覆
3 Like 9 Dislike
有新機係有得選擇
你系統收皮係連選擇嘅權利都無呀死乞兒
攬住堆無機用嘅EFM鏡當飛機杯劣鳩呀?死乞兒
插唔到咪變咗垃圾囉
咁你仲跣鳩人買?
善意啵?
你跣鳩人就有份呀死乞兒
你老母狗閪接咁多客養你都係嘥肉金嘅弱智乞兒
時間夠,又要放返隻狗入雪櫃 睇下幾時得閒又撚吓你 如果你未俾admin bam嘅話
講唔贏就話block 鳩我
廢撚到得呢招係度無力地狗吠
但次次一俾我屌就頂唔住頸

而家係你推人用10k買EOSM,俾我屌到啪啪聲

你自己都不得不承認認EFM鏡垃圾用唔到落RF機啦豬閪

五仟蚊鏡頭又買唔起
仲係度玩支那式精神勝利法當自己贏咗
你幾撚肉酸呀死乞兒
你鑊鑊屌輸咗就淨係得呢招

你幾時先肯full block 我啫

廢柴乞兒

無貨賣啦?
又要威又要戴頭盔
其實唔係完全變垃圾
EOS M 法蘭距18mm
Nikon Z 就16mm
睇下有無廠大慈大悲出EOS M > Nikon Z 囉
唔止一間廠有出 Sony E > Nikon Z
不過EOS M 鏡頭市場值唔值得廠出就唔知
有廠肯出就係囉
無廠出咪變垃圾囉
不過俾巴打你揀,你會唔會用10k去買二手EOSM ?
上淘佬搵過,真係連mf都無廠出
部機死左,鏡頭就真係變垃圾
其實EOS M細細部去旅行幾好
插支11-22影風景好正
當然一皮野買二手就
賣俾佢果個咪好囉
不過依家成個系統收皮幾好都無用
最慘係支鏡第二度用唔到
唔係Canon EF / Sony A / Nikon Z
無機身都有接環
連登攝影區定律
只要某個post一日內有四、五版增長或以上
就一定係罵戰,冇黎兩、三日
見忽然從18版彈上24版
心諗99%又嘈緊交,入黎一睇果然真係
其實為個品牌,花咁多青春時間上網同個完全唔相識既人爭拗
你地唔覺得無謂既咩?有時間我不如訓多陣
或者陪多d屋企人好過,點解要幫人教仔?
咪俾條癲狗誤導 我最初冇話買二手
跟住條癲狗就發晒神經個個唔捉連推iphone都唔捉淨係咬我 我都未講iphone 成萬銀玩357年咪又係收皮
之後隻癲狗又話咩唔保值之類我先話二手入二手出,嗰陣canon仲未自閹
我寧願佢地出面開個po屌飽佢
二手入二手出
年頭嗰陣如果啲人聽你鳩噏二手入,好啦而家成個系統宣佈死亡變咗孤兒仔而家二手出仲有冇人肯收都成問題
未自閹最終結果咪閹咗弱智死乞兒
連MF嘅接環都無
證明市場反應事實
連出MF接環嘅價值都無
即係垃圾
https://youtu.be/eqfdHh_Y4UU

呢條片可能係啲Canon友一直好想講,但係又唔願意講嘅嘢

重點就係「太貴了」
貴都唔緊要,問題係封副廠後門,邊間廠出RF鏡就告邊間咁霸道,完全係當自己啲死忠係韭菜咁割
唔開放副廠授權仲衰過加價
可以預計埋Canon 區答案係點,有啲Canon 死忠就會覺得喺Canon區post呢條片分明就係搞事,就話我係打手

跟住就會打出一句
「乜乜品牌鏡頭仲貴,你又唔去鬧佢地」
「貴唔係佢哋嘅問題,係你嘅問題」
之類

轉移視線都冇用㗎,重點仍然係Canon相機市場策略的確出咗問題

問心嗰句睇完條片,大部份都會認同佢講嘅嘢,因為佢講嘅唔係惡意批評,而係有根有據。
嗰個邊個又話sp係canon打手
我作為樓主 我就冇見個個post有人唔認同或者覺得係搞事 建議咪屈
一話收皮就好難放
剛剛見到肥花有人放
m5 + 15-45 + 55-250
$3200
m6 + 15-45
$2600
咪傻啦星際鳩咁多舖點會放唔到

不過啲狗又會搬龍門話蝕得多乜乜77
講真,當放用家都係3200
放星際頂盡二千頭
不如留番做後備算
放10蚊實有人收㗎
不過聽你老點用10k買EOSM班人蝕到仆街之嘛死乞兒

係你個賤種乞兒話二手入二手放嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞