Canon 用戶討論區(29)傻仔先買Canon 狗隻三島一八勿入

1001 回覆
3 Like 9 Dislike
都睇質素值唔值5-6k
唔值
依家2手RF24-105都7000幾,入得過嘅
EF第三代仲sharp過RF款,尤其是tele end
無論價錢同質素都一定係EF第三代
揀RF只因為輕同短,仲有新款...
EF仲可以落teleconverter 多個用法
係,仲有呢樣唔記得講
試過因為唔夠長焦距,問人借個EF2X三代加落EF70-200mm三代使用
出黎效果都出奇地sharp,係明顯比EF2X一代好得多
所以如果有打算加2X,強烈建議加第三代..
M50想升級R10
係咪應該等多啲鏡先入手
唔知點答你 有冇睇過富士?
XH2S?
xs10 嗰啲 不過你講到xh2s咁高budget 都建議你睇下xh2嘅
唔好意思,各位巴打,我本身係用開M43但係想入部二手1D系列嘅機試吓單反機嘅感覺,想問吓邊部好?
都係影吓風景同人多。
唔該各位巴打
睇左ef鏡幾多錢未?
睇個spec以為同r10差唔多
原來咁鬼貴
當我無講過
因為一來想體驗FF嘅淺景深,所以睇咗二手50同85 定焦好似9 k走唔甩
二手6D mark I + 50 1.8 stm夠做 買咩1仔
對唔住 因為未試過有直倒嘅感覺,同埋好似唔多有6D mark l嘅直倒
淘寶200上下
6D直搗買副廠得啦!
我以前果部用Pixel,七年來,shutter count超過20萬都完全冇問題
唔該晒兩位巴打
唔識相機請教下
屋企有部m6 1代
想影到微距是咪只能夠裝個adapter 加支100mm f2.8
本身用緊5d mk4 想換部細部嘅機 又唔想過檔去sony 部a7c 有冇咩推薦 因為用嚟上山想輕啲
要Canon 既真係無,一係iphone
二手出星際執部算啦,1仔咁重,買完想唔想出街都係問題
放假得閒先再睇啦唔該晒
咪有支EF-M 28 F3.5 Macro囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞