有冇D由細到大都唔識既科學問題

775 回覆
948 Like 48 Dislike
毛髮嘅生長俾粒毛囊同條毛本身嘅物理結構限制咗
就好似一棵草唔會生到一棵樹咁高
棵草本身就細過棵樹
物理上承受唔到太多養分
自然就唔會生到有棵樹咁高

唔關神經反應事 純粹物理機制

利申9估 我都唔知
咁點解物質之間有引力?
仲有幾年就轉一次,香港係唔係英國殖民地無人答到界限街以南係邊個既
咁點解啲物質會搞到個空間凹咗?
個波太重放喺個網都整凹咗
同意
好似如果從事design一類, 不論係fashion, graphic甚至archi
讀history其實會係對做design process好有幫助

如果有接觸過比較出色嘅designer, 你會好奇點解佢地好似好博學咩area都會知D
其實算係一種職業病, 一種好奇心去了解唔同事物背後脈絡
睇黎呢句好重要 你要覆三次
同性戀未被淘汰有幾個可能
一係同性戀異性戀根本係光譜 程度之分,於是係古代迫鳩人結婚既社會下都勉強屌到閪生到仔
一係就個個人都有一定機會變同性戀,有機會有畸胎一樣唔關遺傳事。
發夢係咪完全係大腦構造出嚟

有時夢見完全唔識嘅人甚至知識
冇呢方面嘅記憶係點創造到

例如發夢見人講日文聽得明
但現實係完全唔識日文
你試下跳起咪知
你咁樣就當答左? 咁係咪所有會旋轉既都係圓形?
重力係假象嚟
係空間被物質扭曲
因為太多人不利人類發展
所以要整啲同性戀 減減個人口
點解物質會扭曲空間?
仲有可能就係同性戀基因男女通用,所以就算男同生唔到仔,女同都生到仔(最多比人屌果陣冇水出姐)。

咁D女同又有機會生番D男同wo。
兩三米果啲毛囊仲未發掘到佢地極限啫
呢個得我諗應該全世界都唔會有人答到你 因為呢個係屬於呢個宇宙最basic嘅setting嚟 係最根源嘅物理定律
你要講到人類問題,只可以講人類跟本唔係地球原生物,人體太多地方同其他動物唔同,同埋唔適應地球環境
愛因斯坦or牛頓級數唔使買菜咩
你當科學家好好搵
你可唔可以喺夢入面學識個新字
邊鳩個整呢啲物理定律出嚟?
明明係答果條友9up 樓主係批判性思考果個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞