有冇D由細到大都唔識既科學問題

775 回覆
948 Like 48 Dislike
佢應該係唔明<相對>呢個concept
其實我覺得一般人明到呢樣野都夠?
如果具體去理解呢樣野係點樣喺身體上面體現就係一啲好細節又複雜嘅事
剪9毛會有信息素話比9毛囊聽我比人剪左。

仲有毛囊有力學detector 去detect 條毛有無輕左。
所有生物問題用「基因」解釋,就好似phy問題用「粒子」解釋咁。
都係阿媽係女人
所有生物問題用「基因」解釋,就好似phy問題用「粒子」解釋咁。
都係阿媽係女人
都係阿媽係女人
對你條廢J就冇用
冇sin cos tan乜7都起唔到 包括你住緊棟大廈
其實因果係先於時間
時間只係人對連續嘅因果事件嘅一種解釋
咁又真係關基因嘅setting事嘅睇你點去理解啦
我都想知答案
因為人類只係一種只能夠感知時間係線性向前嘅生物。
我幾中意你子彈
睇你踢波是一種享受
咪撚玩啦
大撚把人讀完變小粉紅/藍絲
你呢個唔係科學問題
中國歷史=吹水=ON9思想
垃圾到不能再垃圾
咁我頭髮咁長有撚用?
因為唔明個位係人體大部分部位都係有血管或者神經線,身體同佢地有interaction好正常

得毛髮同指甲係冇,咁當中既interaction係點做
無連你都唔知啦
你睇動畫飛咗十分鐘入面個主角知唔知?

之前有條友以為自己好撚醒咁問D老師去街市買菜會唔會用到log數
我真係笑死
心諗你個廢物既人生目標係去街市買菜緊係用唔到
但同你一齊讀書既人入邊話唔定會出個愛因斯坦OR牛頓級數
佢地咪用到囉
我估係同同神經信號有關係
當毛髮生長到某個長度就會有神經信號令佢停止生長/減慢生長/斷
時間係discreted
如果呢個世界係天演論形成
只會留低有用嘅嘢
男人嘅乳頭點解仲未被淘汰?

同時間點解同性戀仲未被淘汰?因為佢哋根本唔會繁殖
咁可唔可以證明咗佢哋係後天?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞