有冇D由細到大都唔識既科學問題

775 回覆
948 Like 48 Dislike
蛀牙要睇牙醫補返

我唔想指甲崩咗都要睇指甲師去補
佢自己識生係好事
有sensor嫁嘛
你條毛夠長咪會重
多謝
未聽過但幾make sense
俄羅斯人超多毛, 日本人冇乜毛
香港各大學歷史系班教授都藍啦,佢地讀得史夠多未
點解潮濕會吽到D昆蟲出來?
米會吽谷牛
牆會吽蚤
。。。。
點樣無端端由冇變成有生命??
水係hydrogen bond
咁生兩個就係1/16
同其他靈長類比俄佬都係無毛
前邊假說係用嚟解釋非洲出走之前發生既少毛化

亞洲人少毛又有另一個學說
同叢林環境有關
見你撐得咁辛苦,幫下你

https://youtu.be/7gciEmNXkQU

https://youtu.be/LEgJBDxr3uU

https://youtu.be/DUGwdcgi2L8

其實佢呢個問題問得好好,因為理論同實踐都好多變量

可惜呢個世界總有一啲好似你咁既人想一句bam左個問題

唔洗覆我了,唔想理你
毛呢家嘢都係激光脫咗佢
成日剃好煩
可能同其他毛髮嘅settings唔同
個生長時間耐D?

利:9估
死屍啲頭髮係咪都會一直生?
所以咪就係話可有可無都會被淘汰
所以就係問緊點解男人乳頭都係可有可無 至少唔會影響繁殖 都未被淘汰
單從趣味角度,中史極不重視戰術下下都話朝政敗壞就滅亡咗

西史連羅馬年代嘅戰役都有部陣、詳細經過可以睇,非常過癮

[伊利帕戰役, 第二次布匿戰爭]
點解冇
生兩件之間冇直接關係,一樣係1/4
基因決定左生長期,生長完就會休息,休息完就會推走舊髮再入生長期

所以果個部位有幾長毛髮就係睇生長期幾長
夠鐘就會甩再生過
頭髮生長期特別d非常長,咁就唔會成日甩
只係用咗你唔撚知咋
中國會仆街係因為中華文化同思想
近唔近代都係垃圾
唔係

可有可無只會令呢個特徵既持續可能降低
唔會淘汰

我唔想解釋能量成本嗰堆嘢
係因為人學識咗用工具(獸皮)
導致毛髮既功能變得可有可無

你第一個解釋唔係就係講緊可有可無都可以被淘汰?
同埋你個講法都唔撚通嘅

近代都唔知幾多國學大師
全部都係因為中華文化上腦,奶共

你敢講呢班人唔熟中史?

相反,就係呢班人係中華文化嘅產物
先會做埋啲on9嘢
例如康有為梁啟超
呢啲人唔熟中史?
但點解佢要保皇?
咪因為中華文化上腦囉
點解咩人同黑人生仔結果都係等於黑人?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞